''Rabia insanlığın zulme meydan okumasıdır''

''Rabia insanlığın zulme meydan okumasıdır''

Genç Memur-Sen tarafından Konya, Karaman ve Aksaray'da 14 Ağustos Dünya Rabia Günü dolayısıyla etkinlikler gerçekleştirildi.

Genç Memur-Sen tarafından Konya, Karaman ve Aksaray'da 14 Ağustos Dünya Rabia Günü dolayısıyla etkinlikler gerçekleştirildi.

Konya Kayalıpark'ta bir araya gelen grup üyeleri, taşıdıkları fotoğraflarla başta Mısır olmak üzere Filistin, Gazze ve diğer coğrafyalarda Müslümanlara uygulanan zulümleri protesto etti. Kur'an-ı Kerim'den süre ve duaların okunduğu etkinlikte, Mısır'da hayatını kaybedenlerle ilgili fotoğraflar sergilendi.

Genç Memur-Sen Konya İl Başkanı İbrahim Çetin, grup adına yaptığı basın açıklamasında, 14 Ağustos'un Dünya Rabia Günü olduğunu belirterek, aynı zamanda vicdanlara seslenme ve ümmetin kim olduğuna bakmaksızın mazlumlara el verme günü olduğunu söyledi.

Rabia'nın artık Mısır'da bir meydanın adı değil insanlığın zulme ve zalime meydan okumasının adı olduğunu ifade eden Çetin, insanlığın demokrasi, özgürlük ve adaletin hakim olduğu bir dünya inşa etmekteki adı olduğunu dile getirdi.

Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

- Karaman

Atatürk Parkı'nda toplanan grup üyeleri, ''Müslüman uyuma kardeşine sahip çık'' ve ''Mursi'ye selam, direnişe devam'' sloganları attı.

Genç Memur Sen İl Başkanı Ömer Arslan, Mısır'daki katliamlara sessiz kalmamak için toplandıklarını, her zaman mazlum ve mağdurun yanında olduklarını ifade etti.

Bugünü, dünyada artık mazlumların, darbe ve hain planlarla yok edilmiş, sindirilmiş, iradesi elinden alınmış halkların sesine ses verme günü olarak algıladıklarını vurgulayan Arslan, Türkiye ve dünyada Müslümanlara sahip çıkmak ve yanlarında olduklarını haykırmak adına bir araya geldiklerinin altını çizdi.

- Aksaray

Aksaray'da ise Genç Memur-Sen ve Aksaray STK Platformu öncülüğünde toplanan grup üyeleri, Hükümet Meydanı'nda bir program düzenledi.

Aksaray STK Platformu Başkanı Eyüp Dağdaş, 14 Ağustos Dünya Rabia Günü dolayısıyla sivil toplum kuruluşları olarak bir araya geldiklerini aktardı.

Genç Memur-Sen Aksaray Şubesi ile İslam coğrafyasında yaşanan zulmü ve kıyımı bir kez daha yüksek sesle kınadıklarını belirten Dağdaş, şunları kaydetti:

"Sömürü düzeni ve emperyalizm anlayışına maruz kalan insanlığın vicdanını karartan bu durum, kara leke olarak tarihe geçmiştir. Aksaray'daki sivil toplum kuruluşları olarak, bu zulmün en yakın sürede son bulmasını istiyoruz. Bölgesinde söz sahibi olan ülkemizden yükselen sese kulak verilmesi çin zalimleri uyarıyoruz. Müslümanın kardeşine sahip çıktığını bir kez daha vurguluyoruz. Tüm acıların bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz."

Konuşmanın ardından, Memur-Sen ve Genç Memur-Sen genel merkezlerinin basın bildirisi okundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.