Pyd Lideri Müslim: Kara Operasyonuna İhtiyacımız Yok

Pyd Lideri Müslim: Kara Operasyonuna İhtiyacımız Yok

Suriye'deki Kürt gruplardan PYD'nin lideri Salih Müslim, bölgede ABD öncülüğünde muhtemel bir kara harekatına karşı olduklarını açıkladı. Müslim, Kobani’de terör örgütü IŞİD’e karşı kullanılmak üzere uluslar rası toplumdan...

Suriye'deki Kürt gruplardan PYD'nin lideri Salih Müslim, bölgede ABD öncülüğünde muhtemel bir kara harekatına karşı olduklarını açıkladı. Müslim, Kobani’de terör örgütü IŞİD’e karşı kullanılmak üzere uluslar rası toplumdan ağır silah isteğinde bulundu.

Rus haber ajansı Rossiya Segodnya’ya yaptığı açıklamada “Bizim ABD’nin kara operasyonuna ihtiyacımız yok. Bunlar bahane. Kendi işimizi halledebiliriz. Biz sadece silah verilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullanan Kürt lider, “Eğer onlar bize gelişmiş silahlar verirse, biz kendimizi rahatlıkla savunabiliriz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’de kara harekatı yönündeki açıklamalarını değerlendiren Müslim, “Türkiye’den kara harekatı şeklinde IŞİD’e yönelik herhangi bir operasyon da kabul edilemez. Bunu Suriye’ye karşı bir saldırı olarak değerlendiririz.” uyarısında bulundu.

PYD lideri Salih, “Erdoğan gerçekten Kobani’ye yardım etmeyi düşünüyorsa, sınırı açmalı ve bizler insani ve askeri yardımları alabilmeliyiz… Şu an Suriye Kürtleri zalim, acımasız ve insanlık dışı saldırılarla karşı karşıya. Bugün imha edilme riski var. Biz tüm yolları kullanarak kendimizi savunmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

PYD sözcülerinden İdris Nassan da daha önce yaptığı açıklamada IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarının etkisiz olduğunu, savaş uçaklarının bölgede savaşan her bir IŞİD militanının vurmasının imkansız olduğunu ifade etmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.