Putin: Uluslar Arası Hukukta Çifte Standart Ve Derin Kriz Var

Putin: Uluslar Arası Hukukta Çifte Standart Ve Derin Kriz Var

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’da yaşanan olaylara bir çok uluslar arası insan hakları örgütlerinin gözlerini kapadığını, uluslar arası hukuk açısından derin kriz yaşandığını söyledi.Kremlin insan hakları konseyi ile...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’da yaşanan olaylara bir çok uluslar arası insan hakları örgütlerinin gözlerini kapadığını, uluslar arası hukuk açısından derin kriz yaşandığını söyledi.

Kremlin insan hakları konseyi ile bir araya gelen Putin, “Ukrayna’da yaşanan gelişmeler temel insan hakları değerleri, soykırımın engellenmesi konvansiyonu ve uluslar arası hukuk açısından derin bir krizin varlığını ortaya koydu.” eleştirisi getirdi.

Doğu Ukrayna’da sivillere yönelik suçlarla ilgili çifte standart bir yaklaşımın olduğu eleştirisi getiren Rus lider, “Yaşama hakkı ve bireysel güvenlik gibi temel insan hakları ihlal ediliyor. İnsanlar işkenceye maruz kalıyor. Zalimane ve aşağılayıcı muamele görüyor. Ayrımcılık ve yargısız infazlar yapılıyor. Maalesef, bir çok uluslar arası organizasyon da tüm bu gerçeklere gözlerini kapatıyor…” dedi.

Ukrayna ordusu tarafından ülkenin doğusunda gerçekleşen operasyonlarda bir çok kez uluslar arası hukukun ihlal edildiğini kaydeden Putin, uluslar arası çalışan gazetecilerin tutuklandığını ve baskı gördüğünü belirtti.

Ukrayna halkı ile Rus halkı arasında yabancılaşma yaşandığını ve bunun bir trajedi olduğunu kaydeden Putin, birbirlerinin gözyaşlarını paylaşmaz hale gelinmesine dikkat çekti. Rus lider, “Öylesine oturup insanların açlıktan veya ilaçsızlıktan ya da tıbbi yardım olmadığı için öldüğünü izleyemeyiz.” şeklinde konuştu.

Ukrayna’da yaşanan iç savaşa müdahil olduğu gerekçesi ile Batılı ülkeler Rusya’ya karşı yaptırım uyguluyor. Rusya da karşı adım olarak yaptırım uygulayan ülkelerden gıda alımını durdurdu.

BM verilerine göre son 6 aydır devam eden iç savaşta en az 3700 kişi hayatını kaybederken, 8800 kişi de yaralandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.