Putin, Ukrayna ile ateşkes için Rusya'nın şartlarını açıkladı

Putin, Ukrayna ile ateşkes için Rusya'nın şartlarını açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın birliklerini Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'dan çekmesi ve NATO'ya katılma isteğinden vazgeçmesi halinde Kiev ile müzakerelere başlayabileceklerini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle başkent Moskova'daki bakanlık binasında toplantı yaptı.

Toplantıya, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov ve çok sayıda yetkili katıldı.

Toplantıda konuşan Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin görev süresinin sona erdiğini belirtti. "Ukrayna'daki iktidarın 2014'te olduğu gibi meşru olmadığını ve gasbedildiğini, Zelenskiy'nin meşruiyetinin hiçbir hileyle sağlanamayacağını" kaydeden Putin, "Ukrayna'da yürütme organı değil, Verhovna Rada (parlamento) meşrudur." ifadesini kullandı.

Ukrayna ile müzakere masasına oturmaya hazır olduklarını dile getiren Putin, Ukrayna ile ateşkes için Rusya'nın şartlarını bildirdi. Putin, "Ukrayna askeri birliklerinin Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetleri, Herson ve Zaporijya bölgelerinden çıkarılmalı. Kiev'in buna hazır olduğunu ilan etmesi ve birliklerini çekmeye başlaması, NATO'ya üye olma planlarından vazgeçtiğini resmen bildirmesinin ardından hemen çatışmaları durdurma ve müzakereleri başlatma emrini vereceğiz. Bunu hemen yapacağız." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.