Putin: Rusya Ve Sırbistan'ın İyi Bir Geleceği Var

Putin: Rusya Ve Sırbistan'ın İyi Bir Geleceği Var

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ı ziyaret etti. Putin, Rusya ve Sırbistan devletlerin geçmişlerinde birçok ortak unsuru paylaştıklarını ve önlerinde iyi bir geleceğin olduğunu vurguladı.Putin'e madalya...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ı ziyaret etti. Putin, Rusya ve Sırbistan devletlerin geçmişlerinde birçok ortak unsuru paylaştıklarını ve önlerinde iyi bir geleceğin olduğunu vurguladı.

Putin'e madalya veren Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, "Sevgili kardeşim Vladimir, Sırp milleti sana en onurlu madalyasının vermekle gurur duyuyor." dedi. Nikoliç, Putin'e madalyanın iki devletin barışçı ilişkilerin gelişmesine dönük çok yüksek çabaları sebebiyle verildiğini söyledi.

Sırp mevkidaşı ile görümesinin ardından açıklama yapan Putin ise iki devlet arasındaki ticari-iktisadi ilişkilerin iyi olduğunu ve büyüme potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Putin, "Bu ziyaret sırasında bu ilişkilerin geliştirilmesi için neler yapılabileceğini ele alacağız." dedi.

Kosova'nın bağımsızlığını kabul etmediklerini de vurgulayan Putin, bunu hem Belgrad'la iyi ilişkiler hem de uluslararası hukuka saygılarından dolayı yaptıklarını dile getirdi.

"AB YOLUNDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Putin, daha sonra Başbakanı Aleksandar Vuçiç ile bir araya geldi. Vuçiç, Sırbistan'ın özgürlüğü için birçok Rus vatandaşın hayatını kaybettiğini ve Sırbistan'ın bunu hiçbir zaman unutmayacağını söyledi.

Vuçiç, bununla birlikte AB'ye üyelik sürecinde olduklarını söyledi ve Rusya'nın bu iradeye gösterdiği saygı sebebiyle de Moskova'ya minnettar olduklarını ifade etti. Sırp başbakan, AB'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlara katılmayacaklarını vurguladı.

Putin'in Sırbistan'a ziyareti sırasında, ordu-teknoloji, enerji, demiryolları, bilgi gizliliğinin korunması gibi toplam dokuz mutabakat zaptı ve anlaşmaya imza atıldı.

Putin şu sıralarda Kızılordu'nun Belgrad'ı Nazi işgalinden kurtarmasının 70. yılı dolayısıyla düzenlenen askeri törene katılıyor. Sırp Ordusu'nun gövde gösterisi yaptığı törenleri Rus devlet televizyonu da canlı yayınlıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.