Pursaklar’da Süt İkramlı Kemik Erimesi Semineri

Pursaklar’da Süt İkramlı Kemik Erimesi Semineri

Pursaklar Belediyesi tarafından düzenlenen kemik erimesi konulu seminerde riskler ve alınması gereken önlemler konusunda hanımlar bilgilendirildi.Tevfik İleri Kültür Merkezi’nde düzenlenen Osteoporoz (Kemik Erimesi) konulu seminerde hanımlara...

Pursaklar Belediyesi tarafından düzenlenen kemik erimesi konulu seminerde riskler ve alınması gereken önlemler konusunda hanımlar bilgilendirildi.

Tevfik İleri Kültür Merkezi’nde düzenlenen Osteoporoz (Kemik Erimesi) konulu seminerde hanımlara Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Atalay önemli bilgiler verdi. Toplumda çokça yaygın olan bu hastalığın riskleri ve alınması gerekenler noktasında önemli bilgiler veren Prof. Atalay, “Her üç kadından birinde ve her beş erkekten birinde osteoporoz görülmektedir” dedi.

Bu tür hastalıkların kemik yoğunluğunun azalması ve kemik yapısının bozulması şeklinde ortaya çıktığını belirten Fatma Atalay, slaytlar eşliğinde verdiği seminerde hastalığın ince yapılı kişilerde, beyaz ırklarda, (Asya), kadınlarda, 50 yaş üstü kesimde, erken menopoz yaşayanlarda, testesteron eksikliğinin tespit edildiği erkeklerde sık görüldüğünü açıkladı.

Hastalığa karşı yapılması gerekenler konusunda da hanımları bilgilendiren Prof. Dr. Fatma Atalay, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Aşırı alkol ve sigara kullanımından kaçınmak gerekiyor. Beslenme konusunda da süt ve süt ürünlerini tercih etmeliyiz. Kırmızı et yerine balık tercih etmeliyiz. Aşırı lifli gıda tüketiminden kaçınmak, tuz miktarını ve şeker kullanımını azaltmak gerekiyor. Kola gibi içeceklerden kaçınmak lazım. Bol bol egzersiz yapılmalı.”

Fatma Atalay, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’e duyarlılığından ve Pursaklar halkına verdiği değerden dolayı teşekkür etti.

Seminerin sonunda çocuklara süt ikram edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.