Promosyoncuların yeni yıl mesaisi

Promosyoncuların yeni yıl mesaisi

Yeni yılın yaklaşması ile birlikte promosyon ürünü yapanlarda çalışmalarını hızlandırdı

Yeni yılın yaklaşması ile birlikte promosyon ürünü yapanlarda çalışmalarını hızlandırdı. Promosyon deyince aklı gelen, kalem, ajanda, duvar saati, anahtarlık, takvim vb. ürünleri yaptırmak için esnaflar adeta sıraya geçiyorlar. Promosyon ürünleri üreten ve pazarlayanlar ise işlerin gidişatından memnun. Uzun yıllardır ofset ve matbaa işiyle uğraşan ve promosyon ürünleri üretimi yapan işletme sahibi Yasin Çetinkaya, yeni yılın yaklaşmasıyla çalışmalarının hızlandığını söyledi. Son günlerde promosyon ürünlerine yoğunlaştıklarını söyleyen Yasin Çetinkaya, “Çalışmalarımızın neredeyse tamamı, ajanda, takvim, masa üstü aksesuarlar, kalem, anahtarlık gibi ürünler üzerine. Bilindiği gibi yılbaşı deyince akla promosyon dağıtımı geliyor. Konya’da bir çok esnaf ve resmi kurumlar, müşterilerine ve yakınlarına dağıtmak için promosyon ürünü yaptırıyorlar. Müşterilerimiz buraya geldiği zaman istedikleri model ve ürünlerin üzerine her türlü baskısını yapıyoruz. Genel itibariyle ön plana çıkan ürün şu anda takvimler. Masa ve duvar takvimleri en çok satılan ürünlerimizin başında geliyor” dedi.

SAYI ARTTIMI FİYAT DÜŞÜYOR

 

Fiyatlar hakkında bilgilendirmeler yapan Çetinkaya, “Yapılacak ürünün sayısı yüksek olursa fiyat da düşük oluyor. Eğer ürün sayısı az olursa fiyat biraz yükseliyor. Bunun sebebi ise işçilikten kaynaklanıyor. Ürün sayısı az olsa da aynı işçiliği veriyoruz, Ürün sayısı fazla olsa da aynı işçiliği veriyoruz. Bu sebepten dolayı maliyet değişiyor” diye konuştu. Promosyon ürünlerin hammadde üretimini yapan Salim Alcan ise, promosyon ürünlerinin baskısız halini dahi kendilerinin ürettiğini söyledi. Salim Alcan, “Konya’da ilk olarak bu işi yapan biziz. 45 kişilik ekibimizle üretimimizi gerçekleştiriyoruz. Ham plastik ve demir bu işletmeye girer, anahtarlık, saat, masaüstü aksesuar olarak çıkar. Bu mesleğin kaynağı olduğumuz için satışlarımız hesaplı oluyor. Reklamcılar bize gelir siparişini verir bizde ürünü kısa sürede teslim ederiz. Konyalı firmalar genel itibariyle bize promosyon için geliyorlar. Promosyon ürünleri reklam açısından önemli rol üstleniyor” dedi.

EN KALICI REKLAM PROMOSYON ÜRÜNLERİ

 

Reklam açısından promosyon ürünlerinin akılda kalıcı ve göz önünde olan ürünler olduğunu dile getiren Salim Alcan, “Bir vatandaş bir duvar saati veya bir masa üstü aksesuar yaptırdığı zaman bu onun ismini uzun süre tanıtır. Bu gün bir reklam verildiği zaman en fazla bir ay yayınlanır. Fakat bir insan duvar saatini yıllarca kullanır. O saatin üzerinde ismi yazan firma da bedavadan reklamını yapmış olur. Bu sebeplerden dolayı da artık insanların promosyon ürünlerine olan talebi artmaya başladı” diye konuştu.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.