Projelere başvurun

Projelere başvurun

KOSGEB Konya İl Müdürü İsmail Özdemir, hibe programlarının amacının KOBİ’lerde proje kültürü ve bilincinin oluşturulmasını sağlamak ve onları desteklemek olduğunu söyledi

Genç ASKON Konya Şubesi’nde bu hafta IPARD ve KOSGEB destekleri konuşuldu. Genç ASKON Konya Şubesi  Eğitim Programları’nın konuğu Tarım ve Kırsal Alanı Destekleme Kurumu Müdürü Hakan Doğan ile KOSGEB Konya İl Müdürü İsmail Özdemir oldu. Hakan Doğan IPARD desteklerini anlatırken, KOSGEB Müdürü İsmail Özdemir de ‘Girişimcilik Destekleri’ hakkında katılımcıları bilgilendirdi. ASKON Konya Şubesi’nde gerçekleşen programa katılım yoğun oldu. Programın açılış konuşmasını yapan Genç ASKON Konya Şube Başkanı Sami Başgil, Genç ASKON Konya Şubesi olarak önemli programlar icra ettiklerini, bu programlarda da önemli desteklerin anlatıldığını ifade etti. Başgil, katılımlarından dolayı il müdürlerine teşekkür etti.

PROJE KÜLTÜRÜ OLUŞTURULMALI

KOSGEB desteklerinin amacını anlatan İsmail Özdemir, “Projenin amacı; işletmelere özgü sorunların işletmeler tarafından projelendirildiği ve projelendirilen maliyetlerin desteklenebildiği bir programa ihtiyaç duyulması, KOBİ’lerde proje kültürü ve bilincinin oluşturulması, işletmelerin proje yapabilme kapasitelerinin geliştirilmesi, esnek destekleme sistemine ihtiyaç duyulması” dedi. Desteklenecek proje konularını da anlatan Özdemir, şunları söyledi: “Hammadde, ara mamul, mamul, lojistik ve diğer hizmetleri daha hızlı ve ucuz temin edebilmeleri amacıyla ortak tedarik, müşteri istekleri ve pazarın talebi doğrultusunda ürün ve hizmet geliştirmeleri, ürettikleri ürün ve hizmetleri yeni pazarlara sunmaları amacıyla ortak tasarım, ürün ve hizmet kalitelerini yükseltmek ulusal ve uluslararası pazar paylarını artırmak, marka imajı oluşturmak, uluslararası pazarın ihtiyaçlarına cevap vermeleri amacıyla ortak pazarlama, ürün ve hizmet standartlarını geliştirmeleri amacıyla ortak laboratuar, üretim ve hizmet kapasitelerini, çeşitlerini, verimliliğini ve kalitelerini artırmak amacıyla ortak imalat ve hizmet sunumu konularında sunacakları projeler desteklenir.”

IPARD DESTEKLERİ KAÇIRILMAMALI

IPARD desteklerini anlatan Tarım ve Kırsal Alanı Destekleme Kurumu Müdürü Hakan Doğan da, 2016 yılında çok önemli desteklerin olduğunu, özellikle tarımsal alanda kaçırılmayacak fırsatların sunulduğunu ifade etti. Doğan, IPARD desteklerinin yakından takip edilmesinin ve başvuruların fayda sağlayacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.