Projeler değer katacak

Projeler değer katacak

Vali Cüneyit Orhan Toprak, Konya’nın tarım ve sanayi şehri olmasının yanı sıra yapılacak yeni yatırımlarla birlikte kültür ve turizmin de başkenti haline geleceğini söyledi

Görevde birinci yılını dolduran Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Tantavi Hanı’nda düzenlenen toplantıda Konya basını ile bir araya geldi. Vali Toprak, 1 yıllık görev süresi boyunca yaptıkları faaliyetler ve projeler hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. Toplantıya Basın İlan Kurumu (BİK) Konya İl Müdürü Özden Konur, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya İl Müdürü Abdurrahman Fidancı, Konya Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Rasim Atalay, Konya Basın Konseyi Başkanı Yusuf Gürbüz, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Konya Şube Başkanı Murat Dönmez, gazete sahipleri, genel yayın yönetmenleri, yazı işleri müdürleri ve basın çalışanları katıldı.

HALKIMIZLA BÜTÜNLEŞMEYLE ÇALIŞIYORUZ

Toplantıda konuşan Vali Cüneyit Orhan Toprak, Konya basının önemli bir misyonu yerine getirdiğini belirterek, Konya’nın güçlü bir basına sahip olduğunu dile getirdi. Konya’da birinci görev yılını doldurduğunu ve göreve geldiğinden bu yana halkla bütünleşmek için çalıştığını kaydeden Vali Toprak, “Bazen yamaş paraşütüne gidiyoruz, bazen dağcılarla birlikte oluyoruz. Öğrencileri ziyaret ediyoruz, öğretmenleri dinliyoruz. Bu faaliyetler halkımızla bütünleşmemizi sağlıyor. Bazı şeyleri görme imkanı da buluyoruz. İletişimizin güçlenmesine de vesile oluyor. Fırsat buldukça esnaf kardeşlerimizi ziyaret ediyoruz. Bunlar bize bir nevi enerji depolama oluyor. Vatandaşlarımızla haşır neşir olmak bize güç veriyor, moral motivasyon sağlıyor” dedi.

DAĞLARIN BAŞKENTİNDEN SELÇUKLU’NUN BAŞKENTİNE

Konya’ya gelirken “Dağların başkentinden, Selçuklu’nun başkentine geliyoruz” dediğini aktaran Toprak, “Gerçekten Konya’ya gelirken bir başkente geliyorsunuz. Konya Selçuklu’nun başkenti, tarımın başkenti, sanayinin başkenti, hoşgörünün başkenti. Yakın gelecekte turizmin başkenti. Böyle özel bir şehirde çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Bir yerde başarı aranıyorsa orada birlik bütünlük olmalıdır. Konya’da bu birlik ve beraberlik sağlanmış durumunda. Bir anlayış ve hoşgörü içerisinde çalışmak çok önemli. Herkesin tek derdi hizmet edelim. Daha iyi işler yapalım. Çok uyumlu bir çalışma içerisindeler. Mahalli idareler bir dediğimizi iki etmiyor. Bölge müdürlüklerimiz ve il müdürlüklerimiz çözüm odaklı çalışıyorlar. Milletvekillerimiz çok uyumlu çalışıyor. Ankara’da sorunlarımız olduğu zaman bunu çözüyorlar. İki bakanımız var. Şehircilik ve Çevre Bakanımız Murat Kurum ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca da her zaman yanımızda. Onlar da her zaman bize destek oluyorlar” diye konuştu.

KONYA SANAYİSİ İLE GURUR DUYUYORUZ

Konya sanayisinin çok üst düzeyde olduğunun altını çizen Vali Toprak, şunları söyledi: “Konya sanayisi gittikçe büyüyor. İhracat rakamlarının 2 milyar doları geçeceğine inanıyorum. 5-10 yıl içerisinde bunun 10 milyar dolarlara çıkacağından eminim. İnanılmaz bir gelişim var şehrimizde. Konyalı kardeşlerimiz çok girişimci ve mucit kafalı. Birbirinden iddialı üretimler yapılıyor. Zırhlı vinçleri görünce çok şaşırdım. Bor madeninden yapılan yanmaz duvar yapılmış. Bunların patenti Konya’ya ait. Konya sanayisinin geleceği çok parlak. Tarım liderliği de Konya’da. Birçok tarım ürünlerinin üretiminde Konya ilk sırada. Tarım makineleri üretiminde Türkiye lideriyiz. Araştırma Enstitileri önemli çalışmalar yapıyor. Tarım ve teknolojinin nasıl bir araya geldiğine şahit oldum.”

KONYA BİR KÜLTÜR ŞEHRİ HALİNE GELDİ

Konya’nın sosyal ve kültürel etkinliklerde önemli bir yere geldiğine dikkat çeken Toprak, “Konya’da çok önemli etkinlikler gerçekleşiyor. Rengi Hakkari Grubu Konya’da bir gösteri sundu. Salonda boş yer kalmadı. İnsanlar ayakta durmak zorunda kaldı. Konya Devlet Tiyatrosu Türkiye’de diğer tiyatrolardan açık ara önde. Türk Yıldızları Akrobasi ekibi Konya’da bulunuyor. Onları izlerken gurur duyuyoruz. Selçuklu Kongre Merkezi’nde çok önemli etkinlikler gerçekleşiyor. Geçen hafta gerçekleştirilen kitap fuarına rekor sayıda ziyaretçi geldi” dedi.

KONYA TURİZMİN DE MERKEZİ OLACAK

Konya’nın ileride önemli bir turizm merkezi haline geleceğinin altını çizen Vali Toprak, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Meke Gölü, Acı Göl, İvriz Kaya Kabartmaları, Beyşehir Gölü, Tınaztepe mağaları hepsi Konya’da bulunuyor. Bazen şehir dışından misafirlerimiz geliyor. Bunların hepsi Konya’da mı bulunuyor diye soruyor. İnsanların aklında Konya’nın düz ve kurak bir şehir olduğu algısı var. Çatalhöyük gibi önemli bir turizm merkezimiz var. Dün Güney Kore Büyükelçisi buradaydı. Heyecanla orayı görmek istedi. Aladağ Kayak Tesisleri’ni önümüzdeki yıl hizmete açacağız. Bürokratik nedenlerden dolayı projede gecikme oldu. Aladağ Kaya Tesisleri Konya’nın kış turizmine önemli katkıda bulunacak. Bu potansiyelleri harekete geçireceğiz.”

STK’LAR ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYOR

Konya’da sivil toplum kuruluşlarının önemli bir misyon üstlendiğini aktaran Vali Toprak, “Konya halkı gerçekten çok duyarlı. 300 civarında vakıf var. Çok sayıda davet geliyor ama hepsine katılmak mümkün olmuyor. SOBE çok önemli hizmetler yapıyor. Emine Erdoğan hanımefendi Konya’ya gelecek. SOBE sosyal devletin en güzel hizmetlerinden biri. Sivil toplum kuruluşları ile birlikte önemli çalışmalar yapıyoruz. Konya Platformu isimli bir STK’mız 38 şehit ailesi için konut yaptı. Bunlar çok güzel çalışmalar” ifadelerini kullandı.

PROJELERİN BÜYÜK KISMI TAMAMLANDI

Konya projeleri hakkında bilgi veren Vali Toprak, şunları söyledi: “Sulama projeleri tüm hızıyla devam ediyor. Bunlar çok büyük işler. Sulama konusu çok önemli. Başka havzalardan da su getirilebilmeli. Şehir Hastanesi biraz uzadı. 850 yatak kapasitesinden 1250’ye çıkarıldı. Bazı eksiklikler vardı. Onlar da haloldu. Tahmin ediyorum ki; 5-6 içerisinde tamamlanacak. Konya- Ereğli arasındaki çevre yolu tamamlandı. Afyon yoluna kadar çevre yolunun da büyük bir kısmı tamamlandı. Bu ilk ikisi tamamlanınca ulaşım rahatlayacak. Gar Projesi tamamlanması gerekiyordu. O da Haziran 2020’de tamamlanacak. Lojistik Merkez’in yüzde 95’i tamamlandı. Konya Karaman Yüksek Hızlı Tren Hattı da yakın zamanda hizmete girecek. Çok büyük olan projeler bunlar. Herşey yoluna girmiş durumda.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

3-2-054.jpg3-1-056.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.