Prof. Ulcay: Tekstilin Kurtuluşu Ar-ge Ve Ür-ge’de

Prof. Ulcay: Tekstilin Kurtuluşu Ar-ge Ve Ür-ge’de

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yatırım ve istihdam bakımından Avrupa’nın en büyüğü olan Türk tekstil sektörünün en zayıf yönünün Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarındaki yetersizlik olduğunu belirtti.

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yatırım ve istihdam bakımından Avrupa’nın en büyüğü olan Türk tekstil sektörünün en zayıf yönünün Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarındaki yetersizlik olduğunu belirtti. Ulcay, “Gerek ilgili kurumlar, gerekse şirketler Ar-Ge ve Ür-Ge’yi öncelikli gündem maddeleri konumuna getirmeli.” dedi.

Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi’nin (BUTEKOM) hazırlamış olduğu, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından yürütülen ‘Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Ortak Kuruluş BUTEKOM’ adlı proje kapsamında düzenlenen Teknik Tekstil Eğitimleri, Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin (UİB) toplantı salonunda gerçekleşti.

‘Teknik Tekstillerdeki Gelişimler’ ile ilgili sunumunu yapan Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Ulcay, şunları dile getirdi: “Avrupa’da, yatırım ve istihdam bakımından, en büyük tekstil sektörü Türkiye’de olmasına rağmen, Türkiye’de sektörün en önemli zayıf noktası, Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarının Avrupa’ya kıyasla yok denecek kadar az olmasıdır. Türk tekstilinin dünya pazarlarındaki yerini koruması ve güçlenmesinin yolu teknik tekstilden geçiyor.”

Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın ardından, Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Levent Önal, İnşaat Tekstilleri hakkında bilgi verirken, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yüksel İkiz ise Spor Tekstilleri hakkında sunumunu yaptı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.