Pozantı'da Gümrük Kaçağı Akaryakıt Satan İstasyona Baskın

Pozantı'da Gümrük Kaçağı Akaryakıt Satan İstasyona Baskın

Adana'nın Pozantı ilçesindeki bir akaryakıt istasyonunda 5 bin 800 kg kaçak akaryakıt ele geçirildi. İstasyonda, kaçak akaryakıtı istenildiğinde pompalara sevk eden bir sistem de ortaya çıkarıldı. Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve...

Adana'nın Pozantı ilçesindeki bir akaryakıt istasyonunda 5 bin 800 kg kaçak akaryakıt ele geçirildi. İstasyonda, kaçak akaryakıtı istenildiğinde pompalara sevk eden bir sistem de ortaya çıkarıldı.

Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile Adana İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir aracın akaryakıtından numune aldı. Ulusal Marker testine tabi tutulan akaryakıtın kaçak olduğu belirlendi. Ekipler bunun üzerine akaryakıt istasyonunu bastı. Yazar kasada yapılan incelemede, satışın otomasyon birimine aktarılmadığı, pompa beyninin bulunduğu kısımdaki ara birim ünitesinin mühürsüz ve açık olduğu, yazar kasanın hologram mührünün olmadığını tespit etti. Ayrıca otomasyon incelemesinde, tank otomasyon sisteminin 2 aydır çalışmadığı ve mali kasa bilgileri ile uyuşmazlık olduğu anlaşıldı. İstasyonun arka tarafında yapılan kazıda, bir tankın içerisine bölme yapıldığı, gizli bölmeli tankta 5 bin 800 kg kaçak motorin bulundu.

Akaryakıt istasyonu Pozantı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile geçici olarak durduruldu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.