Potanın Kartalı  sürpriz peşinde

Potanın Kartalı sürpriz peşinde

Torku Konyaspor bugün sahasında Pınar Karşıyaka ile karşılaşacak. Saat 16.00’da başlayacak mücadele Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda oynanacak

Türkiye Basketbol Liginde mücadele eden Torku Konyaspor sezonun 18. Hafta maçında sahasında  yarın saat 16:00’da Pınar Karşıyaka il karşılaşacak. Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda oynanacak müsabakayı  EnginKennerman, Ali Şakacı, Mehmet Şahin hakem üçlüsü yönetecek.  Basketbol Liginde mücadele eden temsilcimiz TorkuKonyaspor’da  yaşanan düşüş bu zorlu maçla birlikte sonlandırılmak isteniyor.Devreye istediği gibi başlayamayan ve bunun yanında büyük şanssızlıklar yaşayan yeşil-beyazlılar, durumu toparlayarak çıkışa geçmeyi hedefliyor.  Yeşil-beyazlı ekip güçlü rakibi karşısında sürpriz bir sonuca imza atarak yeniden çıkışa geçmek istiyor. Taraftarlar takımlarından başa baş bir mücadele bekliyor

Yeşil-beyazlı ekip sezonun ilk maçında deplasmanda 75-68’lik skorla mağlup olduğu Pınar Karşıyaka ile ligin ikinci yarısında yarın Konya’da karşılaşacak.  Torku Konyaspor puan cetvelinde 7 galibiyet, 10 mağlubiyet ile averajla on ikinci sırada bulunurken rakip Pınar Karşıyaka 11 galibiyet, 6 mağlubiyet ile dördüncü sırada yer alıyor.

Geride kalan 17 hafta sonunda Troy De Vries, 19.4 sayı ortalaması ile takımın sayı lideri olurken, Sean Williams, 7.41 ribaund ve 2.11 blok ortalamaları ile bu iki kategoride Torku Konyaspor’un pota altındaki en etkili oyuncusu konumunda.

Yeşil-beyazlı ekip ortalama 75.7 sayı üreterek mücadele ettiği ligde potasında ortalama 80.64 sayı gördü. Üç sayı çizgisinin gerisinden yüzde 40, boyalı alandan yüzde 53.5, serbest atışlarda ise yüzde 73.6 isabet oranları yakalayan Torku Konyaspor, ortalama 29.2 ribaund, 15.4 asist, 2.76 blok, 5.23 top çalma istatistiklerine ulaştı.

İzmir temsilcisi 17 maç sonunda potasında ortalama 74.23 sayıya izin verirken, ortalama 78.2 sayı üretti. Yüzde 50.9 boyalı alan, yüzde 31.8 üç sayı çizgisinin gerisinden, yüzde 72.4 de serbest atışlarda isabet oranları yakalayan Pınar Karşıyaka, 35.8 ribaund, 13.7 asist, 3.23 blok, 7.35 top çalma istatistikleri tutturdu. Bu süreçte Lee Dixon 17.4 sayı ve 4 asist ortalamaları takımının hücumdaki yükünü omuzlarken, JuanPalacios 7.29 ribaund ortalaması tutturarak pota altında Ufuk Sarıca’nın en etkili silahı oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.