Potanın Kartalı Ankara yolcusu

Potanın Kartalı Ankara yolcusu

Torku Konyaspor yarın deplasmanda oynayacağı Türk Telekom maçı için Ankara’ya gidecek. Yeşil-beyazlı ekipte Troy De Vries uzun bir aradan sonra takımdaki yerini alabilecek

Türkiye Basketbol  Liginde mücadele eden Torku Konyaspor sezonun 14. Hafta maçında yarın deplasmanda Türk Telekom ile karşı karşıya gelecek. Yeşil-beyazlı ekip bugün Ankara’ya hareket edecek. Torku Konyaspor’da Troy De Vries uzun bir aradan sonra takımdaki yerini alabilecek.

Puan cetvelinde altı galibiyet, yedi mağlubiyet ile averajla sekizinci sırada bulanan  Torku Konyaspor yine averajla on birinci sıranın sahibi Türk Telekom’a konuk olacak. Maçı Rüştü Nuran-Semih Vural-İbrahim Altıntaş hakem üçlüsü yönetecek.

SAYI KRALI DÖNÜYOR

Geride kalan 13 hafta sonunda hafif sakatlığı nedeniyle son 4 maçta forma giyemeyen Troy De Vries, 22 sayı ortalama ile takımın sayı lideri oldu. Tedavisi tamamlanan ve takımla birlikte çalışmaya başlayan oyuncu bir aylık aranın ardından Türk Telekom’a karşı forma giyecek.

Diğer taraftan Sean Williams, 13 maç sonunda 8.38 ribaunt ve 2.46 blok ortalamaları ile bu iki kategoride yeşil-beyazlı ekibin pota altındaki en etkili silahı olurken, Joshua Mayo ise 4.69 asist ortalaması ile mücadele ederek hücum organizasyonlarında takımın en önemli gücü olarak dikkat çekti.

Ortalama 78.7 sayı üreterek mücadele  eden yeşil-beyazlı ekip potasında ortalama 80.92 sayı gördü. Üç sayı çizgisinin gerisinden yüzde 42.5, boyalı alandan yüzde 54.2, serbest atışlarda ise yüzde 71.2 isabet oranları yakalayan Torku Konyaspor, ortalama 30.6 ribaund, 15.6 asist, 3.15 blok, 4.76 top çalma istatistiksilerine ulaştı.

Beş galibiyet, 8 yenilgi ile averajla on birinci sırada bulunan ve potasında ortalama 80.53 sayıya izin veren Türk Telekom ise 13 hafta sonunda ortalama 76.6 sayı üretti. Yüzde 53.5 boyalı alan, yüzde 36.5 üç sayı çizgisinin gerisinden, yüzde 71 de serbest atışlarda isabet oranları yakalayan Ankara temsilcisi , 29.5 ribaunt, 17.5 asist, 1.53 blok, 4 top çalma istatistikleri tutturdu.

Bu süreçte Joshua Carter 16.4 sayı, Ümit Sonkol 4.69 ribaunt, Barış Ermiş 6.54 asist, ortalamaları ile Türk Telekom’un en etkili isimleri olarak ön plana çıktı.

SPOR SERVİSİ - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.