Potanın kartalı ağır yaralı

Potanın kartalı ağır yaralı

Ligde art arda aldığı galibiyetlerle taraftarını sevindiren Torku Konyaspor oynadığı son 3 maçta ise sahadan yenilgi ile ayrıldı. Yeşil-beyazlı ekip son olarak deplasmanda Fenerbahçe Ülker’e 98-61 yenildi

Türkiye Basketbol Liginde mücadele eden Torku Konyaspor sezonun 12. Hafta maçında deplasmanda Fenerbahçe’ye 98-61 yenildi. Geride kalan son 3 haftayı ligin güçlü ekipleri ile karşılaşarak tamamlayan yeşil-beyazlı ekip bu maçlardan yenilgi ile ayrıldı.  Zorlu fikstür öncesinde 4’te 4 yaparak rakipleri karşısına çıkan Torku Konyaspor sahasında Darüşşafaka, Anadolu Efes ve son olarak deplasmanda  Fenerbahçe’ye yenilerek taraftarlarını üzdü.

Fenerbahçe kazandığı bu karşılaşma ile ligde 10. galibiyetini alıp puanını 22'ye yükselterek liderliğe yükseldi. Fenerbahçe Ülker ligde en farklı galibiyetine imza attı. Konya temsilcisi ise ligde 6. yenilgisini aldı.

Maça iyi savunma yaparak başlayan Fenerbahçe Ülker, kontrolü elinde tuttuğu mücadelede giderek farkı açtı ve ilk çeyrekte 16 sayılık fark (28-12) yakaladı. 

Sarı-lacivertliler, ikinci çeyreğe savunmadaki baskısını arttırarak başlayan konuk ekibe, isabetli atışlarla karşılık vererek, Zoric ve Preldzic ile pota altından, Serhat Çetin ile de üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu sayılarla, 14. dakikada farkı 19 sayıya (35-16) yükseltti. Etkili oyununu sürdüren Bjelica'nın üst üste üçlükleriyle son dakikaya girilirken farkı iyice açan Fenerbahçe Ülker, devre sonunda 28 sayı fark yaptı: (50-22).

Karşılaşmanın üçüncü periyodunu 76-45 önde geçen Fenerbahçe Ülker, son bölümde 38. dakikada 96-51'lik skorla 45 sayı farkı yaptığı maçı, 98-61 kazandı.

SALON: Ülker Sports Arena

HAKEMLER: Fatih Söylemezoğlu, Ali Şakacı, İbrahim Altıntaş

FENERBAHÇE: Kenan Sipahi 2, Goudelock 16, Bogdanovic 10, Vesely 16, Semih Erden 7, Berk Uğurlu 2, Zoric 6, Serhat Çetin 14, Preldzic 9, Bjelica 16, Oğuz Savaş, Melih Mahmutoğlu

TORKU KONYASPOR: Mayo 12, Rasic 7, Pastal 18, Guinn 5, Williams 11, Boone 8, Ogün Sevinç, Cihan Amasyalı, Mesut Ademoğlu

1. PERİYOT: 28-12

DEVRE: 50-22

3. PERİYOT: 76-45

5 Faule Çıkan: 35.30 Boone (Torku Konyaspor)

 

Turhan:Telafi edeceğiz

Torku Konyaspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Tunahan Turhan, Fenerbahçe Ülker ile oynadıklarıve 98-61'lik skorla kaybettikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Tunahan Turhan, bu yenilginin gelecek günlerde en güzel şekilde telafi edileceğine inandığını ifade ederek; "Çok güçlü bir takıma karşı direnemedik. Maçla ilgili çok fazla söylenecek birşey yok. Bu zamana kadar 6 galibiyet alıp bizleri mutlu eden de aynı takımdı. Bizim takımımıza inancımız tamdır. Rakip takımın oyuncusu bile Troy De Vries'ın eksikliğinin kendileri için avantaj olduğunu söylerken bizim bunu görmemezlikten gelmemiz söz konusu olamaz. Antrenörümüz Aziz Bekir ve Dev Kartallarımız bu akşam aldığımız sonucu en güzel şekilde telafi edeceklerdir" dedi.

SPOR SERVİSİ - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.