Potada Kartal’ın nefesi yetmedi

Potada Kartal’ın nefesi yetmedi

Torku Konyaspor deplasmanda oynadığı maçta Beşiktaş Sompo Japan’a 73 58 yenildi. Clay Tucker ve Bremer takımı sırtlayan oyuncular oldu

Spor Toto Basketbol Ligi’nin 12.haftasında Beşiktaş Sompo Japan ile karşılaşan Torku Konyaspor maçı 73-58 kaybetti. Karşılaşmada Clay Tucker 16, Jr Bremer 13, Doğukan Şanlı 8 sayı üretti.

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelenin ilk dakikalarında Plisnic ve Williams ile skor üretenTorku Konyaspor , Culpepper ve Wolters’in basketlerine engel olamadı. Aziz Bekir’in molasının ardından Tucker ile 3 sayılık bir basket bulan yeşil-beyazlı ekip, üst üste hücumlardan boş dönünce ilk periyodu 19-16 geride noktaladı.

 İkinci periyoda üst üste yaptığı top kayıplarını Lampe ve Engin ile sayıya çevirerek başlayan ev sahibi takım 13. dakikanın içinde farkı tekrar 9 sayıya çıkarttı (27-18). Torku Konyaspor Merthan’ın 3 sayılık basketinin ardından Bremer ile boyalı alandan skor üretti. Hamilton’ı hücumda devreye sokan Siyah Beyazlılar, ilk yarıyı 38-25 önde kapattı.

Üçüncü periyoda Tucker, Williams ve Jefferson’ın basketleriyle başlayan yeşil-beyazlı ekipfarkı eritmeye çalışsa da Hamilton, Culpepper ve Elonu’nun sayılarına karşılık veremedi. Williams ve Jefferson’ın erken faul problem nedeniyle oyunun her iki bölümünde de zorlanan Torku Konyaspor karşısında son periyoda İstanbul temsilcisi 58-42 önde girdi.

Final periyoduna Bremer-Tucker ikilisinin 3 sayılık basketleriyle başlayan yeşil-beyazlı ekip Doğukan’dan da skor katkısı aldı. Torku Konyaspor Farkı 10 sayıya indirerek ve alan savunması yaparak maça ortak olmaya çalışsa da Beşiktaş Sompo Japan, Hamilton ile skor bularak maçtan 73-58 galip ayrıldı. Torku Konyaspor Basketbol  karşılaşmada Ernest Bremer 13 sayı-5 ribaund-6 asist, Doğukan Sönmez 8 sayı-7 ribaund-1 asist, İsmail Yüceer 2 sayı-1 ribaund, Johndre Jefferson 5 sayı-4 ribaund, Merthan Mutlu 3 sayı-1 ribaund, Burak Selen 2 ribaund-1 asist, Vanja Plisnic 2 sayı-2 ribaund, Valentin Pastal 3 sayı-3 ribaund, Clay Tucker 16 sayı-2 ribaund-3 asist, Sean Williams 6 sayı-6 ribaund istatistikleri ile mücadele etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.