Polisten 'Gösterici Genç El Yapımı Bombanın Patlaması Sonucu Öldü' İddiası

Polisten 'Gösterici Genç El Yapımı Bombanın Patlaması Sonucu Öldü' İddiası

Adana polisi dün meydana gelen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan Lice protestosuyla ilgili mobese kamerası görüntülerini medyayla paylaştı. Polis, görüntülere dayanarak, dünkü olaylarda gencin 'gaz fişeği kapsülünün' başına isabet...

Adana polisi dün meydana gelen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan Lice protestosuyla ilgili mobese kamerası görüntülerini medyayla paylaştı. Polis, görüntülere dayanarak, dünkü olaylarda gencin 'gaz fişeği kapsülünün' başına isabet etmesiyle değil, ara sokaklarda meydana gelen 'el yapımı patlayıcının patlaması' sonucu öldüğünü iddia etti.

Adana'da Lice’de daha önce meydana gelen ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları protesto eden PKK ve KCK terör örgütü mensubu bir grup, Hürriyet Mahallesi Güney Kuşak Bulvarı Metro Durağı civarında lastiklerle ateş yakıp, caddenin her iki yönünde araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Olay yerine emniyet güçlerinin gelmesi üzerine göstericiler molotof bombası, taş ve sopalarla tazyikli su sıkan TOMA’lara saldırdı. TOMA'nın tazyikli su sıkması üzerine göstericiler ara sokaklara dağıldı.

Polisin görüntülerini dağıttığı mobeselere de yansıyan olaylarda; dün 17.15 sularında ara sokakta nedeni bilinmeyen bir patlama meydana geliyor. Güvenlik güçleri, görüntülere dayanarak; 14-15 yaşlarındaki eylemcinin 20067 Sokak'ta el yapımı patlayıcı olduğu değerlendirilen bir maddenin infilakı ile olay yerinde hayatını kaybettiğini düşünüyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.