Polislerin Serbest Kalmasına İtirazı 2. Sulh Ceza Hakimliği De Reddetti

Polislerin Serbest Kalmasına İtirazı 2. Sulh Ceza Hakimliği De Reddetti

Mersin'de yasa dışı dinlemelere yönelik olduğu iddiasıyla düzenlenen algı operasyonunda emniyet mensuplarından 10'unun adli kontrol kararı ile serbest kalmalarına yönelik itirazı 1. Sulh Ceza Hakimliği’nden sonra 2. Sulh Ceza Hakimliği de...

Mersin'de yasa dışı dinlemelere yönelik olduğu iddiasıyla düzenlenen algı operasyonunda emniyet mensuplarından 10'unun adli kontrol kararı ile serbest kalmalarına yönelik itirazı 1. Sulh Ceza Hakimliği’nden sonra 2. Sulh Ceza Hakimliği de reddetti.

Mersin'de yasadışı dinlemelere yönelik olduğu iddia edilen operasyonda eski İstihbarat Şube Müdürleri Ali Çengelci ile Ali İhsan Kaya'nın da aralarında bulunduğu 18 istihbaratçı polis adliyeye sevk edilmiş ve hepsi adli kontrol kararıyla nöbetçi mahkemece serbest bırakılmıştı.

Bunun üzerine Mersin Barosu avukatlarından Murat Altındere müvekkili AK Parti Mersin il yöneticisi Mert Hazar ve soruşturmanın mağduru olarak kendi adına Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na eski istihbarat şube müdürlerinden Ali Çengelci ve Ali İhsan Kaya'nın da aralarında bulunduğu 10 polisin serbest bırakılması kararına itiraz ederek tutuklanma talebinde bulundu. Bunun üzerine Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Yakar'da tutuklanmama kararına itiraz için 1. Sulh Ceza Hakimliğine müracaat etti. İtirazı reddeden 1. Sulh Ceza Hakimliği değerlendirmek üzere dosyayı 2. Sulh Ceza Hakimliğine gönderdi. 2. Sulh Ceza Hakimliği de itirazı bugün görüşerek reddetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.