Polis, Valilik Emriyle Barikat Kurdu, Chp’liler Milli Eğitimin Önüne Alınmadı

Polis, Valilik Emriyle Barikat Kurdu, Chp’liler Milli Eğitimin Önüne Alınmadı

Bursa’da geçtiğimiz 10 Eylül günü eğitim sendikalarının düzenlediği yürüyüş sonrası arbedenin yaşandığı Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapmak isteyen CHP il yöneticilerine polisten izin çıkmadı. Polis...

Bursa’da geçtiğimiz 10 Eylül günü eğitim sendikalarının düzenlediği yürüyüş sonrası arbedenin yaşandığı Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapmak isteyen CHP il yöneticilerine polisten izin çıkmadı. Polis şeflerinin, valilik talimatıyla partililerin bina önüne alınmayacağını söylemesi üzerine CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, duruma tepki göstererek partililer ve eğitim sendikaları temsilcileriyle bina önünde bir süre oturma eylemi düzenledi.

Eğitimdeki aksaklıkları dile getirmek için planlanan basın açıklaması için öğle saatlerinde Çarşamba’daki Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelen CHP İl Başkanı Metin Çelik ve yönetici arkadaşları polis barikatıyla karşılaştı. Polis müdürlerinin ‘Valilik emri var, kesinlikle bina önüne almayacağız’ demesi üzerine Çelik ve beraberindekiler yasağa oturma eylemi yaparak tepki gösterdi. Çelik burada yaptığı açıklamada, "Emniyet görevlisi arkadaşlar, sayın vali burada eylemi yasaklamış. Valiyi protesto ediyoruz ve basın açıklamasını burada yapmıyoruz. Gerekçe; Vali bey talimat vermiş, ‘kesinlikle il milli eğitim müdürlüğü önünde basın açıklaması yapılmayacak diye.’ Burada toplanan aydın çağdaş arkadaşlarımızla 5 dakika oturma eylemi yapıyoruz." dedi.

Ardından alkışlar ve sloganlar eşliğinde CHP Bursa İl Başkanlığı’na yürüyen Çelik ve arkadaşları, basın açıklamasını parti binasında yaptı. Çelik şunları kaydetti: 13 yıldır bu ülkeyi idare eden, faşist ve diktatöryal bir anlayış sergileyen AKP iktidarının ve onların görevlendirdiği kamu görevlileri, izin talep etmemize rağmen milli eğitim müdürlüğü önüne almadılar. AKP’nin ileri demokrasisi bu olsa gerek. Uygulamayı şiddetle kınıyorum. Eğitim sisteminin, eğitim ve bilim emekçilerinin yıllardır birikerek artan sorunları artık dayanılmaz hale dönüştü. Her eğitim öğretim yılı giderek ağırlaşan sorunlar ve çelişkiler eşliğinde açılmaktadır. Milli eğitim Bakanlığı ise her yıl çözüm üretmekten çok yeni sorunlar yaratan politika ve uygulamalarıyla başta eğitim emekçileri olmak üzere, öğrenci ve velileri sürekli mağdur etmiştir."

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu ise 15 Eylül günü düzenlenen 2014-2015 eğitim öğretim yılı açılış töreninde eğitim sendikalarının protestosu ile karşılaşan Bursa Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt’un açıklamalarına tepki gösterdi. Türkoğlu, "Gerek milli eğitim müdürlüğünün gerekse müsteşar yardımcısının yaptığı açıklamalar bizleri rencide etmiştir. Öğrencilerin gözü önünde yapılan eylemi çirkin gösterenlere bir çift sözüm var. Biz öğrencilerimize hırsız olmamayı, makam için şahsiyetlerini satmamalarını, yalnızca Allah’a kul olmalarını, etek öpmemeyi, üç kuruşluk menfaat için insanların haklarına gasp etmemeyi öğretiyoruz. Öğrencilerimize diyoruz ki; ‘Hakkından fazlasını talep etmek namertliktir. Ta ki, hakkının gaspedilmesi de aynı’. Ogün eylem yaptık. Öğrencilerimize uygulamalı olarak şunu gösterdik, ‘Çocuklar haksızlık karşısında susmayın, pusmayın, korkmayın, haklıysanız mutlaka kazanacaksınız." dedi.

Türkoğlu, 24 Eylül Çarşamba günü ülke genelinde greve gideceklerini söyledi. Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona da CHP heyetinin milli eğitim müdürlüğü önüne alınmamasına tepki gösterdi. Rona, "Kınamamak elde değil. İleri demokrasi sözlerini dillerinden düşürmeyenlerin demokrasiyi nasıl rafa kaldırdıklarını bir kere daha gördük." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.