Polatlı’da Mera Arazileri Ekilmeye Başlandı

Polatlı’da Mera Arazileri Ekilmeye Başlandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından başlatılan mera ıslah çalışması kapsamında Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Sarıoba mahallesinde 580 dekar mera arazisinin ekimi yapıldı. Islah çalışması ile çiftçinin,...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından başlatılan mera ıslah çalışması kapsamında Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Sarıoba mahallesinde 580 dekar mera arazisinin ekimi yapıldı. Islah çalışması ile çiftçinin, girdi maliyetleri azalacak, et ve süt verimi arttırılacak.

Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, Sarıoba Mahallesi'nde 1.700 dekar mera arazisinin ıslah edileceğini söyledi. Köseoğlu, Sarıoba mahallesinde 80 büyükbaş, 7 bin de küçükbaş hayvan olduğunu belirtti. 1.120 dekar mera arazisinin ise yıl sonuna kadar ekileceğini anlatan Zekai Köseoğlu, arazilere arpa, fiğ ve ot karışımının ekildiğini ifade etti. Köseoğlu, "Hayvanların çok daha sağlıklı yaz ve kış yeşil yemelerini sağlayacağız. Çünkü elde edilen ürünleri balya haline getirip kış döneminde de yeşilini yemelerini sağlıyoruz." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.