Polatlı'da Başkent’in 91’inci Yıldönümü Kutlandı

Polatlı'da Başkent’in 91’inci Yıldönümü Kutlandı

Ankara’nın Başkent oluşunun 91’inci yıl dönümü Polatlı ilçesinde de coşkuyla kutlandı.Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene; Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Topçu ve Füze Okul Komutanı Tümgeneral Avni Angun, 58. Topçu Tugay...

Ankara’nın Başkent oluşunun 91’inci yıl dönümü Polatlı ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene; Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Topçu ve Füze Okul Komutanı Tümgeneral Avni Angun, 58. Topçu Tugay Komutanı Kemal Yeni, Polatlı Belediye Başkan Yardımcısı Muhsin Akdeniz, gaziler, askerler, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi partilerin ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Atatürk Anadolu Lisesi öğretmeni Adem Kaplan Ankara’nın Başkent oluşunu anlattı. Kaplan, Ankara’nın tarihte Eti, Frig, Lidya, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde kale konumunda olduğunu söyledi. Kaplan, "Müslüman Türk Milletinin Viyana kapılarında başlayan Batı karşısındaki bozgunu 220 yıl sonra Ankara topraklarında son ermiştir. Ankara esaretin, zilletin sona erdiği, gözyaşının dindiği, muhteşem bir maziden geriye kalan bir avuç toprak ile iman dolu göğüslerde dinamik bir istikbalin inşasının en önemli hamlesidir. Ankara, esaretin zincirlerini kırmak isteyen İslam coğrafyasının bayraklaştığı aziz bir emanettir.” dedi.

Kutlamalar, Polatlı Belediyesi Halk Oyunları ekibinin Ankara yöresi oyunları ile sona erdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.