Plastik her alanda

Plastik her alanda

Konya Plastik Çalıştayı yoğun katılımla Novotel'de gerçekleşti. Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) tarafından düzenlenen çalıştaya çok sayıda sektör temsilcisi katıldı

Çalıştayın açılış programına PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, Bilim ve Ticaret İl Müdürü Uğur Alkır, Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu üyesi İ. Bozkurt Çağlayan ve çok sayıda iş adamı ve sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı. Programın açılış konuşmasını MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek yaptı. Şimşek plastik sektörünün kendileri için güçlü bir sektör olduğunu belirterek, “Plastiğin dünyada girmediği alan yok. Bu kadar geniş alana yayılan bir sektör tabi ki bazı sıkıntıları da beraberinde getirecektir. PAGEV, vermiş olduğu erken refleksler ile birçok sıkıntıya çözümler üretmiştir. Bizlerde tüm bu sıkıntılara karşı araştırma, geliştirme ve çözüm odaklı birçok çalışma yapıyoruz. Konya, bu sektör için oldukça elverişli bir yapıya sahip. Konya bir imparatorluk başkentidir. Bir merkez şehridir. Çeşitli projeler ile ulaşım anlamında Konya'da çok mesafe aldık. Çünkü Konya'nın bir lojistik dezavantajı var. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) karşısında kurulan, kamulaştırılmış 180 milyon TL  değerinde bir masraf ile kurulmuş lojistik merkezimiz bulunmakta. Konya'nın lojistik özellikleri arka planda tutulmamalıdır. Ancak lojistik anlamında bu şekilde ilerleyebiliriz. Ancak bu şekilde Konya'ya olan yatırım iştahı artar” dedi.

DÜNYAYA HIZLA AÇILIYORUZ

KTO Başkanı Selçuk Öztürk de, PAGEV'in ayrı bir Networkleri'nin olduğunu söyleyerek; “Bu sektörde ekstra bir durum söz konusu. PAGEV'in ayrı bir yapılanması var. Farklı bir çeşitliliği var. hızla büyüyen şehrimize katkısı var. İhracatımız arttı. İstahdam alanlarımız arttı. Dünyaya hızla açılan bir şehir haline geldik. Merkez şehir olarak ilerlemelerimiz var. Konya, ikinci Marmara konumunda. Ekonomi merkezi. 2023 hedefe ulaşmak için kaçınılmazdır. Biz sektörel gelişmelere önem verip destekliyoruz. Girişimlerimize devam edeceğiz. Gelecekte önemli yatırımlar olacak” şeklinde konuştu.

İHRACATTA TÜRKİYE İKİNCİ

PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu ise şu ifadeleri kullandı: “Plastik bir başarı hikayesidir. Gerek dünyada gerekse Türkiye'de. 66 yıl içerisinde plastik üretimi 331 milyon tona çıktı. Plastik çoğu alana çözüm üretiyor. İnsan hayatını geliştirerek büyümeye devam ediyor. 6 bin firmanın, minimum düzeydeki firmalarda sayılınca 11 bin işletme, 250 bin istihdam alanı ile 35 milyon dolarlık ihracatımız var. Avrupa'nın en büyük ikinci, dünyanın da en büyük 7. ülkesiyiz. Konya, Türkiye için başarı şehridir. Çalışmalarımız burada devam edecek. Çünkü bizim için Konya'yı farklı kılan unsur, Konya'nın farklılık peşinde olmasıdır. Farklı olan her zaman büyür.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.