PKK, Ziraat Bankası araçlarını soyuyor

PKK, Ziraat Bankası araçlarını soyuyor

Özellikle Güneydoğu’da silahlı saldırıdan çocuk kaçırmaya kadar yaptığı eylemlere müdahale edilmeyen PKK, Ziraat Bankası’nın araçlarını soymaya başladı.

Duran narkotik operasyonları fırsat bilip, bu yıl 2 milyar dolara yakın Hint Keneviri hasadı yapmayı planlayan Terör Örgütü PKK, bununla da yetinmeyip devletin parasına dadandı.

PKK, Devlete ait Ziraat Bankası’nın araçlarını soymaya başladı.

PKK, Güneydoğu’da ilçelerdeki şubelerden şehir merkezine para taşıyan Ziraat Bankası araçlarını silah zoruyla durdurarak milyonlarca lirayı gaspetmeye başladı.

12 Haziran’da Silopi’den Beytüşşebap’a para taşıyan Ziraat bankasına ait araç yola koyulan büyük taşlar nedeniyle durmak zorunda kaldı. Araç durunca da etrafını uzun namlulu silahlar taşıyan PKK’lılar çevirdi.

Araçta 1.5 milyon lira civarında para bulunuyordu. Yüzleri maskeli 4 kişi araçta bulunan 4 kişiye silahlarını doğrulttular. Araçtan paraları aldıktan sonra 4 kişiyi serbest bıraktılar.

Güvenlik birimleri para taşıyan araçla ilgili güzergah ve geçiş zamanı bilgilerinin içeriden birileri tarafından verildiğini değerlendiriyor.

Olaydan sonra Ziraat Bankası’na ait paraların hava yoluyla taşınması gündeme geldi. Ancak bu konuda TSK’yla protokol imzalanması gerekiyor. Soygundan sonra Tümen komutanı Ali Doğan İnce’nin izniyle Ziraat Bankası’na ait paralar bir kez helikopterle taşındı.

Ancak bunun oldukça masraflı bir yöntem olduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.