Pkk Yandaşları Akaryakıt İstasyonu Ve Otobüsü Yakmaya Çalıştı

Pkk Yandaşları Akaryakıt İstasyonu Ve Otobüsü Yakmaya Çalıştı

IŞİD'in Kobani'ye saldırısını protesto eden PKK yandaşları, İstanbul Beyoğlu'nda bir akaryakıt istasyonu ve bir yolcu otobüsünü yakmaya kalkıştı. Eylemciler pompalara ve otobüse molotof attı. Olası facia çalışanların müdahalesi ile...

IŞİD'in Kobani'ye saldırısını protesto eden PKK yandaşları, İstanbul Beyoğlu'nda bir akaryakıt istasyonu ve bir yolcu otobüsünü yakmaya kalkıştı. Eylemciler pompalara ve otobüse molotof attı. Olası facia çalışanların müdahalesi ile önlendi.

Okmeydanı'nda toplanan yüzleri maskeli bir grup, polis ekiplerine havai fişek ve molotof bombası attı. Akrep diye tabir edilen zırhlı araçları yakan eylemciler, yola ve polislere de çok sayıda ses bombası attı.

Beyoğlu, Okmeydanı Şark Kahvesi önünde toplanan grup, saat 19.00 sıralarında yola çöp konteynerlerini atarak eylem yaptı. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine zırhlı polis ekipleri sevk edildi. Polisin geldiğini gören eylemciler, yola molotof ve havai fişek atarak ara sokaklara doğru kaçtı. Bir anda duman bulutu içinde kalan vatandaşlar iş yerlerine sığındı. Polis ekipleri ara sokaklara kaçan eylemcileri yakalamak için çalışma başlattı.

YANAN OTOBÜSÜN ŞOFÖRÜNDEN POLİSE TEPKİ

Beyoğlu'nda yakılan otobüsün şoförü olay yerine sonradan gelen polislere tepki gösterdi. Yaşadığı şok nedeniyle ağlayan şoför Hüseyin Tercan, "Havadan izlemeyi biliyorsunuz, niye vurmuyorsunuz? Yok böyle bir şey. Hepsi kaçtı." şeklinde konuştu.

Otobüs şoförü polis ekipleri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Şoför polis ekiplerince olay yerinden uzaklaştırıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.