Piyasalarda tedirginlik

Piyasalarda tedirginlik

Döviz kurları tarihi rekor kırarken, çeyrek altın fiyatlarında da 5-6 TL'lik bir yükseliş oldu. Uzmanlar, ABD'deki siyasi atmosfere piyasaların seyrinin değişeceğini söyledi

ABD'deki başkanlık yarışında Donald Trump'ın ipi göğüslemesiyle piyasalar seçim sonuçlarıyla sarsıldı. Dolar tarihi rekorunu kırdı, altın fiyatlarında ise yükseliş devam ediyor. Dolar, borsa ve altını nasıl bir seyir izleyeceğini tahmin etmenin zor olduğunu belirten Sarraf Mehmet Kuşdemir,"Trump'ın biraz daha birleştirici, daha yumuşak açıklamalar yapmasıyla piyasalar bir miktar soluklanabilir" dedi ABD'de başkanlık seçimini Donald Trump'ın kazanmasının ardından piyasalardaki panik havasının uzun soluklu olmadığı, tepki alımlarının etkisini artırdığı görülüyor. Dolar/TL ABD'de seçimlerin tahminlerin aksine Trump'ın başkan seçilmesiyle piyasada tarihi zirve olan 3.30'u gördükten sonra güne 3.22 seviyesinden başladı. Euro/TL, 3,6250 seviyesini görerek rekorunu yeniledi

YENİ REKORLAR ORTAYA ÇIKABİLİR

Seçimlerin dünya ve Türkiye'nin beklenmedik bir şekilde sonuçlandığını dile getiren Sarraf Mehmet Kuşdemir,"Türkiye Hillary Clinton'ın seçilmesini beklerken Trump'ın kazanması ile beklenmedik bir şok yaşadı. Seçimden bi kaç gün öncesi piyasalar tedirginliği, korkuyu, belirsizliği satın alır. Bu satın alma hem altın piyasasında 5-6 TL gibi bir yükselişe sebep oldu hem de döviz piyasasında dövizlerin yükselmesine sebep oldu. Trump kazanınca altın bir miktar daha yükseldi. Has Altın 138 TL'yi gördü. Bununla birlikte döviz 3,20 Dolar 3,60 Euro'yu gördü" dedi.

Dolar için 3,40'lı seviyelerden bahsetmek için çok erken olduğunu ifade eden Kuşdemir, "Trump'ın biraz daha birleştirici, daha yumuşak açıklamalar yapmasıyla piyasalar bir miktar soluklanabilir. İnişli çıkışlı bir seyir beklenebilir. Oluşabilecek iyimserlik ortamında bile 3,17-3,20 seviyeleri direnç seviyeleri olacaktır. Yukarıda ise 3,32-3,35 aralığı yeni rekor denemesi olacaktır." dedi.

VATANDAŞ FIRSATI DEĞERLENDİRİYOR

Altının artması ile vatandaşın satma eğiliminde sarraflara uğradığını belirten Kuşdemir,"Yıllardır söylendiği gibi altın iyi bir yatırım aracıdır. Altının yükselmesiyle altını elinde olan  vatandaşa bir imkan ve fırsat sunuyor. Altını elinden çıkarmak isteyen vatandaş bu dönemde gönül rahatlığıyla satıp kar edebilir. Şu an halk zaten satma eğiliminde sarraflara uğruyor lakin bir yoğunluk olduğundan bahsedemeyiz seyrinde devam ediyor. Şu an çeyrek altın 210 alış-218 liradan satış, Yarım altın 420 alış- 435 liradan işlem görüyor" ifadelerine yer verdi.

DÖVİZ KURLARINDA ARTIŞ OLABİLİR

Döviz kurlarında da ciddi bir hareketlilik yaşanıyor. Uzmanlar, işadamları ve sanayicilere de döviz üzerinden borçlanmayın uyarısında bulundu. Doların seyrinin önümüzdeki günlerde yaşanacak siyasi olaylara göre şekilleneceğini belirten uzmanlar, "Dolar ve Euro kurlarında artış bekliyoruz. Siyasi atmosfer biraz yumuşarsa dövizde biraz düşüş gerçekleşebilir" dedi.

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.