Pişmiş Toprakta Türk Mutfağının Lezzetleri Yarıştı

Pişmiş Toprakta Türk Mutfağının Lezzetleri Yarıştı

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl sekizincisini düzenlediği Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun gelenekselleşen “Hünerli Eller Yemek Yarışması” sonuçlandı. Yarışmaya Yemek Uzmanı ve Yazar Sahrap Soysal da jüri üyesi...

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl sekizincisini düzenlediği Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun gelenekselleşen “Hünerli Eller Yemek Yarışması” sonuçlandı.

Yarışmaya Yemek Uzmanı ve Yazar Sahrap Soysal da jüri üyesi olarak katıldı. Jüride yer alanlar, yarışmaya katılan kadınların yaptığı birbirinden güzel yemeklerin lezzetine bakarken, dereceye girecekleri belirlemede zorlandı.

Yarışma; Tatlı, Hamur İşi, Et ve Sebze yemekleri olmak üzere dört kategoride gerçekleşti. Yarışmada et yemeklerinde 20, hamur işlerinde 24, sebze yemeklerinde 21 ve tatlılarda 21 olmak üzere toplam 86 kadın yarışmacı katıldı. Dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Bu yarışmanın artık geleneksel hale geldiğini ifade eden Tepebaşı Belediye Başkanı Dr.Ahmet Ataç, Eskişehir mutfağı da çok zengindir. Yarışmaya katılan tüm kadınlar bizim gözümüzde birincidir. Katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmaya jüri üyesi olarak katılan Yemek Uzmanı ve Yazar Sahrap Soysal ise, “Eskişehir’de bulunmaktan çok mutluyum. Sizler burada yaşadığınız için çok şanslısınız. Ben de Eskişehir’de yaşamayı çok isterdim. Bu yarışmada beni sizlerle buluşturan başkanımıza teşekkür ediyorum“ dedi. Soysal, Türk mutfağının çok zengin olduğunu ve kadınların bu zenginliğe zenginlik kattığını da ifade etti.

Yarışma sonuçları şöyle:

Hamur işlerinde: Nurcan Kumru / Mantı, sebze yemeğinde Nilgün Uludağ / Kelem Dolması, etli yemeklerde Güler Durgut / Yahni, tatlılarda ise Zeliha Özkan / Baklava, birinci oldu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.