Phanfone Tayfunu Japonya’yı Vurdu

Phanfone Tayfunu Japonya’yı Vurdu

Phanfone Tayfun’u Japonya’da etkili olmaya başladı. Şiddetli yağmur ve rüzgar nedeniyle uçuşlar iptal edildi, birçok yerde ise elektrik kesintileri meydana geldi. Japonya Meteoroloji Ajansı, tayfunun saatte 20 kilometre hızla hareket ettiğini...

Phanfone Tayfun’u Japonya’da etkili olmaya başladı. Şiddetli yağmur ve rüzgar nedeniyle uçuşlar iptal edildi, birçok yerde ise elektrik kesintileri meydana geldi.

Japonya Meteoroloji Ajansı, tayfunun saatte 20 kilometre hızla hareket ettiğini açıkladı. Kyushu ve Okinawa adalarına, şiddetli rüzgar ve yoğun yağış getiren tayfun, özellikle Japonya’nın doğu kesimlerinde etkili oluyor. Başkent Tokyo’ya ilerleyen Phanfone Tayfun’u nedeniyle, şehirdeki okulların pazartesi günü tatil edildiği açıklandı. Ayrıca adada, özellikle güney illerine yapılması planlanan birçok uçuş iptal olurken, 21 bin evin ise elektriği kesildi.

Öte yandan, toplam 51 kişinin ölümüyle sonuçlanan Ontake yanardağının patlamasında kayıp 12 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının, tayfun nedeniyle zora girdiği belirtiliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.