Peşmerge: Musul'u Kurtaracak Stratejik Planlarda Yer Alırız

Peşmerge: Musul'u Kurtaracak Stratejik Planlarda Yer Alırız

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi silahlı gücü Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Cebbar Yaver, Musul'un IŞİD'in elinden kurtarılması için başlatılacak her türlü stratejik plana destek verebileceklerini söyledi. Cebbar Yaver, Irak Savunma Bakanı...

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi silahlı gücü Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Cebbar Yaver, Musul'un IŞİD'in elinden kurtarılması için başlatılacak her türlü stratejik plana destek verebileceklerini söyledi. Cebbar Yaver, Irak Savunma Bakanı Halid Ubeyd'in Erbil'e düzenlediği resmi ziyaretinde ele alınan konuları düzenlediği basın toplantısında gazetecilere anlattı.

Cebbar Yaver, Musul'un IŞİD'den temizlenmesi için Peşmerge güçlerinin her türlü plana destek verebileceğini dile getirdi. Yaver, IŞİD'in Musul'da bulunduğu her saniyeyi Kürtler için tehdit olarak gördüklerini aktardı. Yaver, Bağdat ve Erbil arasındaki sorunlarına bakmaksızın şehri kurtaracak tüm stratejik planlara yardımcı olacaklarının altını çizdi.

Peşmerge'nin isteklerini Irak Savunma Bakanı'na illetliklerini belirten Yaver, " Bağdat'ın Peşmerge güçlerinin bütçesini bir an önce gönderilmesini ve aramızdaki ilişkilerin tekrar canlandırılmasını istedik. Ayrıca batılı ülkeler tarafından Peşmerge'ye gönderilen tüm silahları ilk önce Bağdat'a gönderiliyor, daha sonra Erbil'e getiriliyor. Bu vakit kaybına neden oluyor. Bağdat'ın Erbil'e bir heyet göndererek dışarıdan gelen silahları burada incelemesini talep ettik." dedi.

Irak Savunma Bakanı'ndan olumlu cevaplar aldığını ifade eden Yaver, Irak Ordusu ile Peşmerge güçlerinin birlikte faaliyet göstereceği 'Ortak Operasyon Merkezi'nin kurulmasını masaya yattırdıklarını belirtti.

ASKERİ HAVA ÜSSÜ KURULMASI İÇİN KİMSEYLE BİR ANLAŞMAMIZ YOK

Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü,, Erbil'de askeri hava üssünün kurulması için hiçbir ülke ile anlaşma yapmadıklarını söyledi.

Bu arada Irak Savunma Halid Ubeyd'in Musul'un IŞİD'ten temizlenmesi için Peşmerge'den destek istediği belirtildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.