Peşmerge Konvoyu Dohuk'ta

Peşmerge Konvoyu Dohuk'ta

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Kobani'de IŞİD'e karşı savaşan Kürt gruplara destek için gönderdiği konvoy Dohuk şehrine ulaştı. Türkiye saatiyle 13.45'te Erbil'den yola çıkan Peşmerge konvoyunda ambulanslar ve askeri araçlar bulunuyor.Korna...

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Kobani'de IŞİD'e karşı savaşan Kürt gruplara destek için gönderdiği konvoy Dohuk şehrine ulaştı. Türkiye saatiyle 13.45'te Erbil'den yola çıkan Peşmerge konvoyunda ambulanslar ve askeri araçlar bulunuyor.

Korna çalarak ve Kürdistan bayrakları sallayarak geçen konvoyda askerî teçhizat taşıyan kamyonlar ve cipler dikkat çekiyor. Kamyonlarda, Kobani'nin talep ettiği ağır silahların bulunduğu tahmin ediliyor. Bazı kamyonların arkalarında top bataryaları taşıdığı görüldü.

Karayoluyla Kobani'ye gidecek olan konvoyun Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra İpekyolu'nu takip ederek Şırnak'ın Silopi, Cizre, Mardin'in Nusaybin, Kızıltepe İlçesi üzerinden Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gitmesi ve burada Kobani'ye geçmesi bekleniyor.

Kobani'ye gitmesi beklenen 150 kadar Peşmergenin ise havayoluyla Türkiye'ye gitmesi ve buradan Kobani'ye geçmesi bekleniyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.