Peskov’dan Türk İşadamlarına: Haydut Kameralara Dikkat Edin!

Peskov’dan Türk İşadamlarına: Haydut Kameralara Dikkat Edin!

Rus-Türk İşadamları Birliği’nin (RTİB) “Zirve Sohbetleri’ne” katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in basın danışmanı Dmitri Peskov, Türk iş adamlarının trafik cezaları ile ilgili sorusuna cevap verdi. Rusya’da trafik cezaları...

Rus-Türk İşadamları Birliği’nin (RTİB) “Zirve Sohbetleri’ne” katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in basın danışmanı Dmitri Peskov, Türk iş adamlarının trafik cezaları ile ilgili sorusuna cevap verdi. Rusya’da trafik cezaları idari ceza olarak görülüyor ve iki ceza alan sınır dışı edilebiliyor. Rusya’da yaşayan Türk vatandaşları açısından ciddi bir sorun olan konuyu değerlendiren Peskov, Türklere özel ceza kesilmediğini söyledi.

Rusya’da yaşayan Türk diasporasının yaşadığı sorunların varlığının ilişkilerin ne kadar derinleşmeye başladığının göstergesi olduğunu söyleyen Peskov, “İki ülke kaynaşıyor. Moskova’da çok büyük bir Türk topluluğu yaşıyor. Maalesef Türk toplumunun da günlük yaşamda sorunlarla karşılaşmaması mümkün değil. Yani biz de eskiden bu kadar trafik cezası almıyorduk. Şimdi almaya başladık. Sokaklarda haydut kameralar var. Ne yapalım?” dedi.

Moskova’nın geliştiğini, kanunların değiştiğini ve mükemmelleştiğini savunan Peskov, “Bazen kanunlar uygulanırken sorunlar olabiliyor. İncelemeler yapılıyor ve iyileştiriliyor. Kanunsuzlukla karşılaştığınızda tüm mekanizmaları çalıştırınız. Hem kendinize hem de bize yardımcı olacaksınız. Devlet bunu kasten yapmıyor. Bu problemleri gözlemleyin ve gündeme getirin. Büyükelçiliğiniz de çok aktif. Onlar da sizin menfaatlerinizi savunuyor. Ceza sadece Türk olduğunuzdan dolayı değil, herkese geliyor..” savunmasında bulundu.

Rusya vatandaşının çift çizgiyi geçmesi durumunda 6 ay süre ile pasaportunun alındığını hatırlatan Peskov, “Bu idari ceza yabancılar için de vize üzerinden oluyor. Her ülke bütün vatandaşlarının ve topraklarında yaşayan veya çalışan yabancıların kanunlarına sadık olmasını ister. Kanunlar yersiz uygulanırsa buna bakmalı. Almanya’da bir Rus vatandaşı kırmızı ışıkta geçerse, kamera bunu yakalarsa, oradan buraya gelir ve bir daha Şengen vizesi alamaz.” örneğini verdi.

OKUL İÇİN ÖZEL TEŞEBBÜS GEREKİR

Rusya’da Türk okulu ile ilgili talepleri değerlendiren Peskov, devletin okul konusunda inisiyatif alamayacağını, özel okul açılırsa bunun hiçbir problem oluşturmayacağını söyledi. Kremlin danışmanı Peskov, “Teşebbüsün özel sektörde olması lazım. İlk ve orta eğitimde devlet düzeyinde anlaşmalar mümkün değil. Bazı ülkeler Moskova’da kendi okullarını açıyor. Fransızların, Amerikalıların okulu var. İngilizlerin uluslar arası okulu var. Mesela burada birkaç Amerikan şirketi var. Kaç tane Türk şirket var? Bütün Türkiye burada…” eleştirisi getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.