Pedallar yuvadan uçtu

Pedallar yuvadan uçtu

Konya İl Özel İdarespor başarılı bisikletçileri Mustafa Çarşı, Hamza Uçar ve Berkay Aktaş Manisa Vestelspor ve Kocaeli Birssaspor’a transfer olarak profesyonelliğe adım attı

Konya sporuna birçok branşta önemli başarılar kazandıran Konya İl Özel İdare Spor Kulübü, artık yetiştirdiği sporcuları büyük kulüplere transfer etmeye başladı. Kulüp, son olarak, bisiklet branşında çok sayıda başarıya imza atmış 3 bisikletçisini profesyonel bir takım oluşturan Manisa Vestelspor ile Kocaeli Brissaspor’a transfer etti.
Bisiklet Takımı Antrenörü Ayhan Aytekin ile transfer olan üç güçlü pedal, geçtiğimiz günlerde Konya İl Özel İdare Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Eşgin’i ziyaret ederek, bugüne kadar verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
Konya’da özellikle ata sporunun gelişmesi, gençlerin spora yönelmesi ve yeni kulüp kurma çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Eşgin, “Bisiklet takımımızın genç sporcuları Mustafa Çarşı, Hamza Uçar ve Berkay Aktaş’ın bugüne kadar aldığı derecelerle gurur duyuyoruz. Ve inanıyoruz ki, bundan sonra da gittikleri kulüplerde Konya’nın da gururu olacaklardır. Manisa Vestelspor ve Kocaeli Brissaspor gibi büyük takımların sporcularımızı transfer etmek istemesi bizleri hem gururlandırdı, hem de onurlandırdı. Sporcularımıza şimdiden başarılar diliyor, Türk bisiklet sporunda yeni başarılara isimlerini yazdıracaklarına bütün kalbimle inanıyorum” dedi.
Konya İl Özel İdare Spor Kulübü çatısı altında 2004 yılından beri spor yapan Mustafa, Hamza ve Berkay’ın hem takım, hem ferdi, hem de uluslar arası bazda yapılan müsabakalarda birincilikleri olduğuna dikkat çeken Ayhan Aytekin ise “Takımımızda 6 senedir iskeletimizi oluşturan sporcularımız şampiyonluğumuzu da koruyan başarılı sporculardır. Türkiye spor kariyerinde önemli yeri olan Kocaeli Brissaspor bu sporcularımızı kendisi istedi. Menajer Nadir Yavuz’un vasıtasıyla sporcular transfer oldu. Kulübümüze ve Başkanımız Sayın Hüseyin Eşgin’e bugüne kadar verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Konya İl Özel İdare Spor Kulübü Bisiklet Takımı olarak 10 yılda 600’ün üzerinde sporcu yetiştirdiklerini ve bunların en az 20’sinin elit sporcu olduğunu vurgulayan Aytekin, Özel İdare’nin bundan sonra da iyi sporcular bularak yeni başarılara imza atmaya devam edeceğini söyledi.
Mustafa Çarşı 18 yaşında. 2007 Yıldızlar Türkiye Şampiyonluğu, 2008 Yıldızlar Türkiye Şampiyonluğu, ferdide ise 20’nin üzerinde birinciliği bulunan Çarşı, Manisa Vestelspor’a transfer oldu.
Hamza Uçar 16 yaşında. Kulübün altyapısından yetişen Uçar’ın da Türkiye ikinciliği ve kulüplerarası yarışlarda 7’nin üzerinde birinciliği bulunuyor. Kulübün yetiştirdiği ender sporculardan birisi olan Uçar, Kocaeli Brissaspor’a transfer oldu.
Berkay Aktaş 16 yaşında. Konya İl Özel İdare Spor Kulübü’nde yetişen sporcular arasında başarı grafiği yüksek olan Aktaş’ın 10 birinciliği var. Kulübe çok büyük katkıları olan Aktaş da Kocaeli Brissaspor’a transfer oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.