Pedallar Mevlana’yı ziyaret etti

Pedallar Mevlana’yı ziyaret etti

Konya Bisikleti Kalkındırma Derneği tarafından organize edilen Bisiklet halk koşusu yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Konya Atatürk Stadyumunda startı verilen Mevlana Kültür Vadisi gezi proğramına Bisikleti Kalkındırma Derneği üyeleri, Öğrenciler, Sporcular, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mithat Büyükalim, Türkiye Bisikletlileri Kalkındırma Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz, İl Genel Meclis Üyesi Erol Küçükbakırcı, Bisiklet İl Temsilcisi Tefik Erdoğdu, Nezir Sonakın, Nurettin Kirpiksiz, Muzaffer Tulukçu, Yusuf Ecevit, Erol Öztorun  Yusuf Çağlar, Mustafa Karaselek, Hasan Kayımkaya, Abdullah Tuş, Mustafa Tam gibi eski milli Bisikletçiler, antrenörler   ve vatandaşlar katıldı.

Konya’mız binlerce yıllık tarihi geçmişiyle birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır diyen Konya Bisikleti Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz “Kentimizin her  köşesinde birçok  kültürel mirasa sahip tarihi eser bulunmaktadır. Konya Bisikleti Kalkındırma Derneği olarak kentimizin sahip olduğu tarihi  zenginliklerin tanıtılmasına katkıda bulunmak amacıyla bu bölgelere geziler düzenlemeye karar verdik. Bu amaçla ilk olarak Konya Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu Mevlana Kültür Vadisine bisikletle gezi  düzenledik.
Konya Atatürk stadyumundan başlayan halk koşusunda Alaeddin Tepesi, Mevlana caddesi sırayla geçildikten sonra Mevlana müzesine ulaşıldı. Mevlana Hazretleri’ni ziyaret eden sporcular daha sonra bisiklet turuna Mevlana Müzesi’nden tekrar başlayıp  halk koşusu kültür parkta sona erdi. Bundan sonra da gezilerimiz halkımızın katılımıyla devam edecektir” dedi.
Turizm haftasında yaptığımız bu etkinlik, dernek olarak Konya’mızın turizm alanında tanıtılmasının yanında vatandaşlarımıza bisikleti sevdirmek amacını taşımaktadır. Bisiklete binen vatandaşlarımız çevre kalitesinin artmasına katkı sağladıkları gibi sağlıklı bir yaşama sahip olacaklardır. O halde temiz çevre ve sağlıklı yaşam için herkesi bisiklete binmeye davet ediyoruz diyen Dernek Başkanı Yılmaz “Dernek olarak her ay kentimizin farklı tarihi mekanlarına  bisiklet gezileri düzenleyeceğiz. Bisiklet sporuna ilgi duyanlar konu ile ilgili bilgileri Konya bisiklet org. tr’den öğrenebilirler” dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.