Pazarın zam şampiyonu sarımsak

Pazarın zam şampiyonu sarımsak

Havaların soğuması ile birlikte bazı sebzelerin fiyatı da yükselişe geçti. Pazarın bu ayki zam şampiyonu ise sarımsak oldu.

Sarımsağın kilosu şu anda pazarda 5 ile 6 lira arasında satışa sunuluyor. Son dönemde yaşanan zehirlenme vakaları ile gündeme gelen mantarın kilosu ise 4 lira. Pazarcı Ramazan Çavuş, pazardaki sebze fiyatlarının önümüzdeki günlerde daha da artabileceğini söyledi.

Pazar fiyatları konusunda gazetemize bilgi veren Çavuş, "Pazar fiyatları önümüzdeki günlerde daha da artacaktır. Çünkü havalar artık soğumaya başladı. Özellikle dengesiz giden hava şartları da ürünleri etkiliyor. Gündüz, güneş sıcağını yiyen ürünler, gece ise soğuk bir havaya maruz kalıyor. Meyve fiyatları ise geçtiğimiz hafta ile aynı sayılır. Sarımsak bu hafta biraz daha yükseldi. Periyotlar halinde haftalık olarak yükseliyordu zaten. Bu hafta da kilosu 5 lira oldu" diye konuştu. Pazar fiyatları ise şöyle, fasulye 1 buçuk lira, sarımsak 5-6 lira, kabak 1 lira, salatalık 1 buçuk lira, soğanın 7 kilosu 10 lira, tane marul 1 lira, lahana 1 lira, mantar 4 lira, domates 2 ile 3 lira arasında değişiyor. Karpuz ve kavunun kilosu ise 50 kuruş ile 1 lira arasında değişiyor.

OSMAN ÖZDEMİR - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.