Pazarda ramazan bereketi yaşanıyor 

Pazarda ramazan bereketi yaşanıyor 

Konya'da, tarihi çarşılar ve pazar yerleri, ramazan ayı alışverişleri nedeniyle hareketlendi. Bedesten Çarşısı ve Melike Hatun Çarşısı gibi tarihi alışveriş yerlerinde, Ramazan ayı yoğunluğu yaşanıyor

İftar ve sahur sofraları için hazırlıklarını sürdüren vatandaşlar, özellikle pazar yerlerini kalabalıklaştırdı. Yaşanan yoğunluk esnafın yüzünü güldürürken, tezgâhlarda özellikle kahvaltılıklar, hurma, kahve, kuru yemiş ve meyve çeşitleri ilgi görüyor. Yaşanan yoğunluk esnafın yüzünü güldürürken, tezgahlarda özellikle kahvaltılıklar, hurma, kahve, kuru yemiş ve meyve çeşitleri ilgi görüyor.

TAHİNLİ PİDE 50 LİRA 

Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer alan tahinli pide vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. çarşı esnaflarından hasan Koşan, “ ramazan ayı geldiğinde tahinli pide yapmaya başlıyoruz vatandaşlarımız tahinli pideye ilgi gösteriyor pazarda yoğunluk genel olarak 16:00’dan sonra başlıyor iş çıkışı iftara evine giden vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyorlar fiyatlarımız makul seviyelerde büyük boy cevizli tahinli pide 50 TL küçük boy 25 TL  Sade büyük boy 40 TL küçük boy 20 TL fiyatlar gayet makul vatandaşların gösterdiği ilgiden memnunuz” dedi.  

9-2.jpg

GARİBAN TATLISI KADAYIF 

Tarihi bedesten çarşısında küçük bir dükkanda üretim yapan Hakan Güvez, en yoğun talebin ramazan ayında, bayramlarda ve kış döneminde olduğunu söyledi., "ramazan ayında güzel bir yoğunluk var. Kolay ve lezzetli onlarca çeşit tatlısı yapılabiliyor. Damak tadına düşkün olanlar, hazır kadayıflardansa dökme taze kadayıfı tercih ediyor." dedi. Bütçeyi zorlamayan kadayıfın zengin ya da fakir ayırt etmeksizin her kesime hitap ettiğini kaydeden Güvez, "Bugün bir kilo kadayıfın masrafı en fazla 50-60 lira tutar. Bir tepsi kadayıf, şerbeti döküldüğünde sofranıza 3,5 kilo tatlı olur. İyi bir baklavanın kilosu 90-100 lira. Bu tatlıyı herkes seviyor ama bereketli olduğu için tam bir gariban tatlısıdır." diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.