Pazarcı memnun

Pazarcı memnun

Her hafta sonu kurulan Muhacir Pazar'ında yükselişe geçen sebze fiyatları düşüşe geçti. Geçtiğimiz haftalarda altın değerinde olan yeşil soğanın kilosu 10 TL iken bu hafta 6 TL'ye satılıyor

Konya'nın geleneksel pazarlarından olan Muhacir Pazarı'nda sebze fiyatları düşüşe geçerken meyve fiyatları aynı kaldı. Sebze fiyatlarının düşüşe geçmesi  tüketiciyi sevindirdi. Geçen hafta soğuklardan dolayı satışlarının düşük olduğu belirten pazar esnafı bu haftaki yoğunluktan oldukça memnun. Geçtiğimiz günlerde kilosu 10 TL'ye satılan yeşil soğanın kilosu 6 TL'ye düştü. Meyve tezgahlarında sonbahar aylarından beri yer alan narenciye ise tezgahtaki son günlerini yaşıyor.

MEYVE FİYATLARI SABİT KALDI

Pazar esnaflarından Halil Sarı, meyve fiyatları hakkında bilgi verdi. Sarı şöyle konuştu: "Narenciye ürünlerini sonu geldi. 1-2 hafta daha tezgahlarda yer aldıktan sonra yerini yeni meyvelere bırakır. Çilek, şu anda bazı tezgahlarda yer almaya başladı. Fiyatı ise birçok vatandaşın bütçesine uygun değil. Uygun olmadığı için vatandaş narenciyeyi hala tüketmeye devam ediyor. Narenciye ürünlerinden olan mandalina bir ara 60-70 kuruşa kadar düşmüştü. Şu anda ise 1 lira 25 kuruş ila 1 lira 50 kuruş arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Elmanın ise fiyatı değişmedi. Elmanın kilosunu 1 TL'ye satıyoruz. Geçen hafta havalar çok soğuktu. Pazar bomboş kalmıştı. Bu hafta satışlarımız çok iyi.”

SATIŞLARIMIZ ÇOK İYİ

Muhacir Pazarı'nda sebze satan Ali Akın da, fiyatların geçen haftalara göre bir nebzede olsa düştüğünü söyledi. Akın, “Sebze fiyatları düşmeye başladı. Havalarda ısındı. Sebze dökmeye başladı. Kışın daha çok tüketilen; pırasa, ıspanak, turp gibi ürünlerde düşüş olmadı. Pırasanın kilosu 4 TL. Ispanağın kilosu ise 3 TL. Yeşil soğan büyük düşüşe geçti. Kilosu 10 TL olan yeşil soğan şu anda 5-6 TL. Patlıcanın kilosu değişmedi. Geçtiğimiz haftalarda 4 TL'ye satılan patlıcan bu haftada 4 TL'ye satılıyor. Domates ve salatalıkta düşüş var. Salatalık ve domates 3 TL'den 2 TL'ye düştü. Bu hafta havaların iyi olmasından dolayı satışlarımız yüksek. Geçen hafta vatandaş olmadığı için erkenden çadırı toplamıştık. Geçen haftaya göre satışlarımız şu anda muazzam. Vatandaş geçen hafta soğuktan dışarı çıkamadığı için marketten veya alışveriş merkezlerinden ihtiyaçlarını giderdi” şeklinde konuştu.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.