"Partinin yüzde 98’i ‘Hayır’ diyordu, yapılan ihanettir!"

"Partinin yüzde 98’i ‘Hayır’ diyordu, yapılan ihanettir!"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kahramanmaraş İl Başkanı Hasan Kızıldağ, Destici'nin açıklamasını değerlendirdi.

Uzun süredir referandum tavrı konusunda istişareler yapan Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’nin açıkladığı ‘Evet’ tavrı, parti içinde büyük tepkiyle karşılandı.
 
Can Ataklı’nın sorularını yanıtlayan BBP Kahramanmaraş İl Başkanı Hasan Kızıldağ, açıklanan tavrı ‘ihanet’ olarak nitelendirdi ve bütün il başkanlarının kanaatlerini kamuoyu ile paylaşacağını söyledi. Kızıldağ, parti içindeki istişarelerde yüzde 98’lik kesimin ‘Hayır’ dediğini de vurguladı.
 
Büyük Birlik Partisi (BBP)  Kahramanmaraş İl Başkanı Hasan Kızıldağ’ın açıklamaları şöyle:
 
“Genel Başkan’ın şahsi açıklamasıdır. Çünkü yaklaşık 45 gündür partimiz bir istişare sürecinden geçmektedir. Partimizin kadın kolları, Alperen Ocakları, Yüksek İstişare Kurulu, Kurucular Kurulu, MKYK’sı, il başkanları toplantıları yapıldı. En son çıkan sonucun toplamı yüzde 98’lik dilimin ‘Hayır’, geriye kalan yüzde 2’lik dilim de ‘Kavganın ortağı olmayalım, sandıkta da ‘Hayır’ verelim, ancak tabanı serbest bırakalım’ düşüncesindeydi. En makul ve makbul açıklama, partinin yüzde 98’lik diliminin dediği ‘Hayır’dı. Kaldı ki ize toplantıda ‘Bu parti tek adam partisi değildir, istişareden çıkan sonucun dışında bir açıklama yapmam’ diyen sayın genel başkan bu düşüncesinin tam tersinde bir açıklama yapmıştır ki, bu da Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarını, BBP’ye gönül vermiş insanları ziyadesiyle üzmüştür. Bundan sonra bütün il başkanı arkadaşlarımız, benim gibi bulundukları illerde teşkilatının kanaatini kamuoyuyla paylaşacaktır. Böyle bir vahim durumu asla kabul etmeyiz, böyle bir ihanetin içerisinde de asla olmayız.”
 

TEŞKİLATLAR TEPKİLİ 

 
Destici bugün kameralar karşısına geçerek 16 Nisan'da yapılacak olan referanduma 'Evet' diyeceklerini açıkladı.Bu açıklamanın hemen ardından BBP Buldan İlçe Başkanı Mehmet Gonca yaptığı açıklamada genel merkezin aldığı bu karar kendilerini bağlar, Buldan İlçe Teşkilatı olarak referandumda hayır diyeceğiz diyerek şu bilgileri paylaştı ; “ taban ne derse ben onu yaparım diyen BBP Genel Başkanı tabanın sesine kulaklarını tıkayarak referandum kararını EVET olarak açıklamıştır. BBP genel başkanı ve genel merkezin aldıkları bu karar kendilerini bağlar. Bu karara uymayacağımız ve BBP Buldan İlçe Teşkilatı olarak referandum kararımızın HAYIR olduğu tüm kamuoyuna duyurulur. Saygılarımla.” 

DESTİCİ: 'EVET' DİYORUZ

 
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliği teklifine "Evet" deme kararı aldığını açıkladı. "Partimiz hükümet sistemi değişikliğinin dışında kalmama kararı almıştır" diyen Destici, "Referandumda 'Evet' diyeceğiz" ifadesini kullandı. Destici, 2 Mart'ta  Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmenin "Evet" kararı vermelerinde etkili olduğunu söyledi.
 
Mustafa Destici, sosyal medya hesabında "Sistemlerin getireceği olumsuz sonuçların telafisi mümkündür. Lâkin Devletin,milletin bekası tehlikeye girerse telafisi olmaz. Bunun için 'evet" paylaşımını yaptı.
 
Destici yaptığı basın toplantısında şunları söyledi:
 
"Öncelikle kurucu liderimiz Muhsin başkanımızı ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ülkemiz çok önemli süreçlerden geçiyor ve bu süreçler içerisinde 15 Temmuz darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Milletimizin ve devletimizin güçlü mukavemeti ile bu kalkışmayı da atlattık. Biz Büyük Birlik Partisi olarak istişare ile kurulmuş ve tüm önemli kararlarını istişare ile alan bir siyasi hareketiz. Bu süreçle ilgili de partimiz, biz sadece bir parti değiliz, bir siyasi hareketiz. Başta Merkez Yönetim Kurulumuz, parti üyelerimiz, Alperen Ocakları Genel Merkezimiz, Alperen Ocakları Teşkilatımız, hareketimizin içinden ve dışından insanlarla uzun bir istişare süreci geçirdik. 'Evet' çıkarsa Türkiye ne ile karşı karşıya kalır, 'hayır' çıkarsa neler olur, bütün bunların muhasebesini yaptıktan sonra bir karar aldık. Büyük Birlik Partisi, kuruluş mayasından kurucu liderinden ve kurulduğu bugüne kadar devletin ve milletin yanında olan buyuk ve köklü bir siyasi partidir. Büyük Türk milletinin ve herkesin huzurunda Türkiye Cumhuriyeti devletinin sonuna kadar yanındayız. Hükümet sisteminin, değişikliğinin dışında kalmaması gerektiği kararlaştırılmıştır. Biz bu süreçte kararımızı oluştururken partimizin geleceğini düşünmedik. Devletin ve miletin bekası, istikbali ve istiklali söz konusu olduğunu gördüğünde Büyük Birlik Partisi ve onun idealist kadroları hiçbir siyasi ikbal düşünmeden devletin ve milletin yanında durur. Bunun için 'evet' demeye karar vermiş bulunuyoruz.

 

"ERDOĞAN'LA YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMENİN ETKİSİ OLDU"

 
Sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığımız görüşmenin sonuca etkisi olmadı' diyemeyiz. Mutlaka etkisi oldu ama yüksek düzeyde olduğunu da söyleyemeyiz. Cumhurbaşkanımız ile görüşmemizde devletin bir beka tehlikesiyle milletin birliğinin, ülkenin varlığının bu şartlarda büyük bir saldırıyla karşı karşıya kaldığı düşüncesini aldık. Bize devletimizin bekasının, ülkemizin varlığının ve milletimizin birliğinin yanında olmak düşüyordu. Biz, devletin, vatanın ve milletin çıkarları söz konusu olduğunda kendisini feda edebilecek idealist insanlarız, bir siyasi hareketiz. Bu kararımızı verirken, bu süreç etkili olmuştur, bu yönüyle etkili olmuştur."
 
Destici, 2 Mart'ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü.
 
BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur ise anayasa değişikliği paketiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada "Dayatılan bu rejim değişikliğini kabul etmiyoruz. Bu Erdoğanist bir rejim değişikliğidir" demişti.
 
Öznur "Şahsi fikrimdir" diyerek şu açıklamayı yapmıştı:
 
"Askeri darbe yapıp ülkenin başına geçen cuntanın şefi Kenan Evren de 1982 Anayasası'nın propaganda sürecinde benzer bir yöntem izlemişti. Alperenlik oportünizm değil itirazdır! ve sisteme muhalifliktir. Askeri vesayete, bürokratik vesayetlere karşı olduğumuz gibi parti vesayetine de, yargı vesayetine de, parti devletine de karşıyız.BBP tarihi boyunca adaletsizliklere, haksızlıklara hep karşı çıkmıştır. Vesayetten ve güçten yana değil, milletten taraf olmuştur. Bugün de yarın da hep böyle olacaktır. Çare otoriterleşme değil, daha fazla demokratikleşme. Açıklık ve demokrasidir"

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.