Parklarda çürüyor!

Parklarda çürüyor!

Konya Motosiklet ve Bisiklet Tamircileri Odası Başkanı Ahmet Çal, “Plakasız olduğu için toplanan ilimizde toplanan motosikletler, parklarda sahiplerini beklerken, ne yazık ki milli servetimiz olan motosikletler parklarda çürüyor” dedi

Motosikletlerin toplanıp istif edildiği ve sahiplerini beklediği parkta konuyla ilgili bilgi veren Konya Motosiklet ve Bisiklet Tamircileri Odası Başkanı Ahmet Çal, “Burada görmüş olduğunuz motosikletlerin yakalanma sebebi plakasızlık ve ehliyetsizlik. Burası bir motosiklet hurdalığı olmuş. Milli servet burada heba oluyor, çürüyor. Burada vatandaşımızın o kadar duyarsızlığı var ki, motosikleti aldıktan sonra ne plaka alıyor, ne sigorta yaptırıyor ne de ehliyet alıyor. Hiç ilgilenmiyor. Aynı şekilde motosiklet satan bayiler de duyarsız davranıyor. Bayilerimizin motosikleti satarken vatandaşı eğitmesi, plakanın, ruhsatın ve kurallara uymanın önemini anlatması lazım. Bu konuda bayilerimizi defalarca uyarıyoruz. Vatandaşı da sürekli bilgilendiriyoruz. Ama ne yazık ki vatandaşımız da bu duyarsızlıktan asla vazgeçmiyor. Şayet Maliye Bakanlığımız bu işi takibe alırsa yani bayiler motosikletleri plakalı satsın derse hem devletimiz, hem bayilerimiz, hem de vatandaşımız kazanacaktır.

Şu anda ilimizdeki parklarında 5 bin motosiklet sahibi beklemekte ve çürüyeme terk edilmiştir. Bu bir milli servettir. Çürüyen motosikletlerle milyarlarca dolarımız yurtdışına gitmektedir. Onun için motosiklet sahiplerine de 6 ay içinde başvurup motosikletlerini geri almaları tavsiye ediyoruz” dedi.

MİLLİ SERVET HEBA EDİLİYOR

Tescil kaydı bulunmayan binlerce motosikletin maliyeti hesaplandığında ne kadar büyük bir milli servetin heba edildiğinin ortaya çıkacağını aktaran Ahmet Çal, amaçlarının bu milli servetin çürüyüp gitmesini önlemek olduğuna vurgu yaptı. Motosikleti polis ekipleri alınarak parka çekilen vatandaşlara da uyarılarda bulunan Çal, şunları söyledi: “Şu an kayıt tescile müracaat edin. Faturanızla birlikte plaka kaydını alıp parka gelin. Park ücreti eskiden yüksekti hala öyle zannediliyor. Fiyatlar cüzi bir miktara çekildi. Vatandaşımız gelsin motosikletini alsın. Bu milli servet burada çürüyüp gitmesin.. Parktaki arkadaşlarımız da bu konuda yardımcı olacak. Şayet parktan motosikletini çıkartmak isteyen vatandaşlarımıza Odamıza gelin, her türlü yardımcı olacağız. En cüzi miktarla motosikletini almanızı sağlayacağız. Konya merkez’de 104 bir motosiklet var. Bu sayı ilçelerimizle birlikte yaklaşık 200–250 bin sayısı civarına çıkıyor.” Parkta toplanan motosikletlerin önceden 6 ayda bir Milli Emlak'a devredildiğini, şimdi ise bu devir işleminin 4 aya düşürüldüğünü söyleyen Çal, “Kimse arkasını aramadığı için belirli periyotlarla motosikletler Milli Emlak Müdürlüğü'ne devrediliyor. Eskiden 6 ay bekleme süresi vardı. Şimdi bu 4 aya düştü. Konya'da Milli Emlak Müdürlüğü'nün yeni aldığı bir kararla motosikletler bundan sonra ezilip Makine Kimya'ya gidecek. Bir daha geri dönüşü olmayacak Önümüzdeki 4 aylık süreç önemli bir süreç. Vatandaşa tavsiyemiz burada motosikletlerinin heba olup gitmesine göz yummamalarıdır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.