Park Ve Bahçelerde Kış Bakımı Yapmaya Başladı

Park Ve Bahçelerde Kış Bakımı Yapmaya Başladı

Samsun’un Havza ilçesinde oluşturduğu yeşil alan ve parklara sosyal yaşan alanlarını artıran ilçe merkezi ve merkeze uzak mahallelerde bulunan park ve bahçelerde kış hazırlığı yapılıyor.Park ve bahçeler şefliğinden alınan bilgilere...

Samsun’un Havza ilçesinde oluşturduğu yeşil alan ve parklara sosyal yaşan alanlarını artıran ilçe merkezi ve merkeze uzak mahallelerde bulunan park ve bahçelerde kış hazırlığı yapılıyor.

Park ve bahçeler şefliğinden alınan bilgilere göre kış bakımları kapsamında Havza şehir merkezi ve merkeze uzak mahallelerde bulunan 42 parkta çeşitli türlerde yaklaşık 100 bin bitkinin budama ve bakımı yapılacak.

Yeşil alanları ile farkını ortaya koyan Havza Belediyesi Park ve Bahçeler Şefliği tarafından kış bakımları kapsamında karşı ağaç ve çim alanlarında dip açımı, gübreleme ve deforme olan ağaçların yenilenmesi ve parkların temizliğini gerçekleştirilerek ağaçlar ve bitkileri koruma altına alıyor. Yapılan budama çalışmaları ile de ağaçların sağlıklı kalmasını sağlıyor.

Yeşil alan miktarını artırmaya yönelik çalışmaları sürdürdüklerini belirten yetkililer, yazın bittiği ve sonbahar aylarının geldiği bu günlerde park ve bahçeleri kış bakımlarının yapılmaya başlandığı vurgulayıp şu bilgiler verildi; “Kış bakımları kapsamında belediyemiz Park ve Bahçeler Şefliğince İlçe merkezimizde merkeze uzak mahallerimizde bulunan 42 parkın bakım çalışmaları başladı. Çevreye farklı bir görünüş kazandıran yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmaları ile bunların bakımları ile ilgili çalışmalarımızı yaz kış aylarında da devam edecek."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.