Paralimpik'in yıldızı Nazmiye

Paralimpik'in yıldızı Nazmiye

Londra'da Olimpiat ve Paralimpik Oyunları ile yaşanan 'Altın Yaz' sona erdi

Londra'da Olimpiat ve Paralimpik Oyunları ile yaşanan 'Altın Yaz' sona erdi. Türkiye Olimpiyatlarda 2 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazanırken, Paralimpikte ise sporcularımız 1 altın, 5 gümüş, 4 bronzla yurda döndü. Türkiye'nin tek altın madalyasına Dünya rekoru ile imza atan Konyalı Nazmiye Muslu, Londra Paralimpiki'nin yıldızı oldu. Londra'da peşpeşe sahnelenen Olimpiyatlar ve Paralimpik Oyunları, spor dünyasına altın yaz yaşattı. Türkiye Olimpiyatlarda 2 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazanırken, Paralimpikte ise sporcularımız 1 altın, 5 gümüş, 4 bronzla yurda döndü.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın başkanlığında Londra'ya giden Olimpiyat kafilemizde, 1500 metre bayanlarda peşpeşe finişi gören Aslı Çakır Alptekin ile Gamze Bulut, Londra semalarındaki Ay-Yıldızı pistlere taşırken, 70 milyonluk Türkiye'nin de gecesini çaktığı flaşlarla aydınlatıp ekran başındaki milyonları gözlerini kamaştırdılar. Olimpiyatlarda Tekvando'nun patronu hemşerimiz Metin Şahin Londra tatamilerine Türk mührünü bastı. Üç sporcusuyla Olimpiyatlara gelen Türk Tekvandosu, Servet Tazegül'le altın, Nur Tatar'la gümüş madalya kazanırken, bir diğer sporcumuz Bahri Tanrıkulu da sakat sakat müsabakaya çıkarken finali kılpayı kaçırdı. Üç sporcusuyla 2 madalya çıkaran bir federasyon olarak Metin Şahin, Olimpiyatlarda özel bir rekoru da sahiplendi. Baştan sona takip ettiğimiz 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda, güreşte ise ağır sikletimiz Rıza Kayaalp'in tek bronz madalyası ile teselli bulduk.

LONDRA'DA PARALİMPİK'İN GÜNEŞİ
MERAM BELEDİYE'Lİ NAZMİYE MUSLU


Londra 2012 Paralimpik Oyunları’nda 69 sporcu ile mücadele ettik. Oyunların ilk günü Excel Podyumda, halter sehpasında yerini alan Nazmiye Muslu, müthiş performans serisi ile herkese şapka çıkarttı. Yıllardır, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı'nın himayesinde gelişimini sürdüren Nazmiye'miz adeta tek başına yarıştı. Başkan Kalaycı ve ekibinin de tribünden destek verdiği Meram'lı Muslu, Türkiye'ye altın madalya kazandırırken, ekstra kaldırışıyla 109 kiloyla dünya rekoru kırdı. Kapanış töreninde Ay-Yıldızlı bayrağımızı da taşıyan Muslu, duygularını “Söz verdiğim altın madalyayı da Türkiye’ye getirdim. Olimpiyatlarda bir gün şampiyon olursam Türk bayrağını taşımayı hayal ediyordum. Sabaha kadar altın madalya almış gibi mutlu oldum. Türk bayrağını taşımak çok güzel bir duygu” şeklinde dile getiriyordu.

LONDRA 2012 PARALİMPİK OYUNLARI'NDA MADALYA BİLANÇOMUZ

Nazmiye Muslu: Halter Altın Madalya (Dünya rekoru kırdı), Çiğdem Dede: Halter Gümüş Madalya, Özlem Becerikli: Halter Bronz Madalya, Doğan Hancı: Okçuluk Bronz madalya, Nazan Akın: Judo Gümüş Madalya,Duygu Çete: Judo Bronz Madalya, Korhan Yamaç: Atıcılık Gümüş Madalya, Neslihan Kavas: Masa Tenisi Gümüş Madalya, Golbol Milli Takımı: Bronz Madalya (takım sporlarındaki ilk olimpiyat madalyası), Masa Tenisi: (Neslihan Kavas, Kübra Öçsoy, Ümran Ertiş) Gümüş Madalya.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.