Paralimpik Oyunlarında 2. gün

Paralimpik Oyunlarında 2. gün

Türk sporcular, Londrada mücadelelerini sürdürüyor

2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda 2. gün heyecanı yaşanıyor. Türk sporcuların elde ettiği sonuçlar şu şekilde:

ÇİĞDEM DEDE’DEN GÜMÜŞ MADALYA...
2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda milli haltercimiz Çiğdem Dede, gümüş madalya kazandı.


2012 Londra Paralimpik Oyunları'nın 2. gününde de sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Bayanlar halter 44 kiloda mücadele eden Çiğdem Dede, Türkiye'ye gümüş madalya kazandırdı. İlk hakkında 105 kiloyu kaldıramayan Çiğdem Dede, ikinci hakkında bu ağırlığı kaldırmayı başardı. Son hakkında 109 kiloyu deneyen milli sporcumuz bu kaldırışta başarılı olamadı ve gümüş madalyanın sahibi oldu. Bu siklette altın madalya 109 kiloluk kaldırışla Nijeryalı Ivory Nwomokorie'ye giderken, bronz madalya Ukrayna'dan Lidiia Soloviova'nın oldu.


DUYGU ÇETE YARI FİNALDE...
Bayanlar judo 57 kiloda Duygu Çete, çeyrek finalde Japonya’dan Mayumi Yoneda’yı ippon ile yenerek yarı finale yükseldi. Judocumuz, 18.00’de Azerabaycan’dan Afag Sultanova ile finale yükselebilmek için karşılaşacak.


Bayanlar 63 kiloda Şerife Köseoğlu, çeyrek finalde Çinli Tong Zhou’ya waza-ari ile mağlup oldu. Şerife Köseoğlu, 18.50’de Finlandiya’dan Paivi Tolppanen ile repesaj maçına çıkacak.


Erkekler 73 kiloda Halil İbrahim Önel,  ilk turda Almanya’dan Sebastian Junk’u ippon ile yendikter sonra çeyrek finalde Rusya’dan Shakhban Kurbanov’a ippon ile mağlup oldu. Milli judocumuz 18.40’da Venezuella’dan Mauricio Briceno ile repesaj maçına çıkacak.


Erkekler 81 kiloda Yasin Çimciler, ilk turda İran’dan Seyed Amir Mirhassan Nattajsoldhar’a waza-ari ile mağlup oldu. İranlı sporcunun daha sonra elenmesiyle Yasin Çimciler’in madalya şansı kalmadı.


OKÇULUK’TA BAYAN DAMGASI...
Bayanlar Biresyel W1/W2 sınıfında 2008’in altın madalyalı ismi Gizem Girişmen, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra Büyük Britanya’dan Kate Murray’i 7-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Gizem Girişmen, çeyrek finalde İran’dan Zehra Nemati ile Cumartesi 17.00’de karşılaşacak.


Aynı kategoride mücadele eden Hatice Bayar da çeyrek final vizesi aldı. Hatice Bayar, ilk olarak Kanada’dan Lyne Tremblay’ı 6-0 mağlup ederek son 16 isim arasına kaldı. Milli okçumuz, Ukrayna’danRoksolana Dzoba-Balian’ı da 6-4 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Hatice Bayar, Cumartesi 17.15’te İtalya’dan Veronica Floreno ile yarı finale yükselebilmek için karşılaşacak.


Aynı kategorideki 3. ismimiz olan Özlem Hacer Kaya da çeyrek finale yükseldi. İlk turu maç yapmadan geçen milli okçumuz , Finlandiya’dan Maria-Saana Sinasalo’yu 6-2 mağlup ederek çeyrek finalist oldu. Özlem Hacer Kaya, Cumartesi 18.45’de İtalya’dan Elisabetta Muna ile karşılaşacak.


Erkekler Bireysel Recurve W1-W2 Sınıfında Mustafa Demir, Malezya'dan Zin Zülfiki Mat’ı 6-4 mağlup ederek son 16’ya kaldı. Mustafa Demir, Tayvan’dan Lung Hui Tseng 6-2 mağlup olarak madalya şansını kaybetti.


Aynı kategoride mücadele eden Özgür Özen, Tayvanlı Hua Chen Chung’u 6-2 yenerek son 16 turuna yükseldi. Özgür Özen, İran’dan Roham Shahabipour’a 6-0 mağlup olarak elendi.


GOLBOLCÜLER 2’DE 2 YAPTI...
Golbol Milli Takımımız, 2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda A grubunda oynadığı 2. maçta evsahibi Büyük Britanya’yı 7-1 mağlup etti. İlk karşılaşmasında İsveç’i 9-2 mağlup eden millilerimiz, Büyük Britanya’yı da ilk yarısını 4-1 önde kapattığı mücadelede 7-1 mağlup etmeyi başardı. Golbol Milli Takımımız, 3. maçında Finlandiya ile Cumartesi 11.00’de karşılaşacak.


MASA TENİSİ’NDE HEYECAN SÜRÜYOR...
Bayanlar Sınıf 9’da mücadele eden Neslihan Kavas, grubunda oynadığı 2. karşılaşmada Çin’den Lina Lei’ye 3-0 mağlup olarak ilk yenilgisini aldı. 2008’in bronz madalyalı ismi Neslihan Kavas’ın yarı finale yükselebilmesi için, 19.20’de oynayacağı mücadelede Çin’den Liu Meng’i yenmesi gerekiyor.


Bayanlar Sınıf 3’te mücadele eden Hatice Bayar, grubunda oynadığı ilk maçta Fransız Christine Marie-Fillou’ya 3-1 yenildi. Hatice Bayar, çeyrek finalist olabilmek için bu akşam 22.00’de Sloven Mateja Pintar ile karşılaşacak.


Bayanlar Sınıf 7’de mücadele eden Kübra Öçsoy, grubundaki 2. maçında Kelly van Zon’a 3-1 mağlup oldu. Kübra Öçsoy, 21.20’de Arjantin’den Gisele Munoz ile yarı finalist olabilmek için karşılaşacak.


FUTSAL’DA İLK MAÇIMIZI KAYBETTİK...
Futsal Milli Takımımız, 2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda B grubunda oynadığı ilk maçta Çin’e 4-0 mağlup oldu. Grubun diğer karşılaşmasında ise Brezilya ile Fransa 0-0 berabere kaldı. Milli takımımız, grubundaki 2. maçta Pazar 11.00’de Brezilya ile karşılaşacak.


ATICILIK’TA FİNALİ GÖREMEDİK...
Atıcılıkta 10 metre havalı tüfek kategorisinde ülkemisi temsil eden Savaş Üstün, elemeleri geçemedi. Milli atıcımız, 573 puanla 29 sporcu arasında 23. sırayı aldı ve finale yükselemedi.


Bayanlar 10 metre havalı tabanca kategorisinde mücadele eden Aysel Özgan, 361 puanla 14 sporcu arasında 10. sırayı alarak final vizesi alamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.