Palyatif bakım servisi ve hastane ek binası açıldı

Palyatif bakım servisi ve hastane ek binası açıldı

Beyşehir'de, Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Servisi ve Diş Polikliniği Ek Hizmet Binası törenle hizmete açıldı.

Beyşehir Devlet Hastanesi’nde düzenlenen törende konuşan Başhekim Hüseyin Kosat, son yıllarda sağlık alanında adeta altın dönemini yaşayan ilçenin, açılışı yapılacak merkezlerle birlikte vatandaşlara çok daha güçlü sağlık hizmeti sunmaya başlayacağını söyledi. Yaşlı nüfusun oldukça fazla olduğu Beyşehir’de palyatif bakım servisinin büyük bir ihtiyaca cevap vereceğine dikkati çeken Kosat, “Hastanemizde açılan bu yeni servisimizle, özellikle son dönemlerini geçiren hastalarımız evlerine gönderilmeyecek, böylelikle hasta yakınlarının üzerindeki yük azalacaktır" dedi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da palyatif bakım hizmetinin, hastanın yoğun bakıma girmesinden bir önceki safhayı ilgilendirdiğini ifade etti. Belediye olarak buna benzer bir çalışma gerçekleştirdiklerini anlatan Özaltun, "Evde bakım hizmeti için birim kurduk. Bu birimimiz, sağlık noktasında değil ama kişilerin evde bireysel temizliğinden, bina ve mekan temizliğine varıncaya kadar tüm hizmetleri yerine getiriyor" diye konuştu. AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ise Türkiye’de yatırımların durmadan devam ettiğini, bunların başında da sağlık yatırımlarının geldiğini dile getirdi.

Beyşehir’de önemli sağlık yatırımları gerçekleştirildiğini vurgulayan Babaoğlu, "Bugün açacağımız palyatif bakım merkezi ve diş sağlığı hizmetleri de buna güzel bir örnek. Hem evde bakımı zor olanların çeşitli ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik, hem de diş hizmetlerine yönelik çok büyük bir açığı Beyşehir ve çevresi için gidereceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından, merkezin yapılmasına katkıda bulunan hayırseverlere plaket verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.