Palalı Davasında Tanık Olan Polis: Palalı Müdürümü De Yaraladı

Palalı Davasında Tanık Olan Polis: Palalı Müdürümü De Yaraladı

Gezi Parkı olayları sırasında eylemcilere pala ile saldırdığı belirtilen sanığın yargılandığı davada, polis memuru tanık olarak dinlendi. Polis memuru Ahmet Y., “Bu kişiler ellerindeki pala ve sopalarla insanlara saldırıyorlardı. Engellemeye...

Gezi Parkı olayları sırasında eylemcilere pala ile saldırdığı belirtilen sanığın yargılandığı davada, polis memuru tanık olarak dinlendi. Polis memuru Ahmet Y., “Bu kişiler ellerindeki pala ve sopalarla insanlara saldırıyorlardı. Engellemeye çalıştık. O sırada müdürüm Kayhan Ş.’nin eli kesildi. Bu sırada bu kişiler olay yerinden kaçtılar.” dedi.

Gezi olayları sırasında Talimhane’de eylemcilere pala ve sopa ile saldıran, müdahalede bulunan polislere de direndikleri iddia edilen 4 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Sabri Çelebi, Şeyhmus Kırmızı ve taraf avukatları katıldı. Mahkemede tanık olarak dinlenen polis memuru Ahmet Y. olay günü Taksim’de görevli olduğunu belirtti. Polis memuru, “Olaylara müdahale ettiğim sırada yanımda müdürüm Kayhan Ş. ile birlikte Ramazan E. vardı. Ellerinde pala ve sopa olan 3 kişi gördük. Bu kişiler ellerindeki pala ve sopalarla insanlara saldırıyorlardı. Engellemeye çalıştık. O sırada müdürüm Kayhan Ş.’nin eli kesildi. Ben bu durumu görünce müdürümle ilgilenmeye başladım. Bu sırada bu kişiler olay yerinden kaçtılar.” dedi.

Hakimin sorusu üzerine Ahmet Y., elinde pala olan kişinin Sabri Çelebi olduğunu söyledi. Savcının, müdürün elini kimin kestiğini sorması üzerine polis memuru, ‘palalı kesti’ diye cevap verdi.

Diğer tanıkların dinlenmesi için duruşma ertelendi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.