Pakistanlı çocukların yüzleri onlarla gülüyor

Pakistanlı çocukların yüzleri onlarla gülüyor

Sel felaketi nedeniyle zor günler yaşayan Pakistan halkı için harekete geçen Konya'daki kurum ve kuruluşlar, kısa süre içinde başta çocuklar olmak üzere bölgedeki insanlar için 7 milyon liraya yakın yardım gönderdi.

Yaklaşık 40 milyon insanın etkilendiği, 2 binden fazla can kaybının yaşandığı Pakistan'daki sel felaketinin ardından harekete geçen Türk halkı, farklı kurum ve kuruluşlar aracılığıyla ulaştırdığı yardımlarla Pakistan halkının sevgisini kazanmayı başardı.
Konya, afetzedeler için açılan kampanyalara gönderdiği bağış miktarlarının nüfus bazında fazlalığıyla duyarlılığı gösterdi.
Diyanet İşleri Başkanlığının Pakistan'daki afetzedeler için başlattığı kampanya kapsamında 2 cuma namazı ile Ramazan Bayramı namazının ardından camilerde toplanan yardım miktarının fazlalığıyla Konya, Türkiye genelinde birinciliğe oturdu.
Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday yaptığı açıklamada, seller nedeniyle 2 binden fazla can kaybının yaşandığı milyonlarca insanın evsiz kaldığı Pakistan için, Konya'daki camilerde 3 defa yardım toplandığını bildirdi.
KONYA CAMİLERDE TOPLANAN YARDIMLARDA BİRİNCİ
Yaklaşık 3 bin camiden Pakistan için 4 milyon liraya yakın para toplandığını ifade eden Özbuğday, şunları kaydetti: ''Konya, camilerde yapılan benzer bağış kampanyalarında İstanbul'dan sonra genelde en fazla bağış yapılan il durumunda. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlediği bu kampanyada nüfus başına düşen oranla Konya, ülke genelinde en fazla bağış toplanan il konumuna yükseldi. Toplanan bu yardım Konya için bir rekordu. Vatandaşların ilgisi çok büyüktü. Çocuklar harçlıklarını, kadınlar kollarındaki bilezikleri, yüzükleri bozdurup kampanyamıza katıldı. Bunları duyduğumuzda biz de oldukça duygulandık.'' Kimse Yok mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşcı da dernek olarak düzenledikleri kampanyada Konya'da yaklaşık 1,5 milyon lira değerinde giysi, ilaç, gıda ve temizlik maddelerinden oluşan yardım topladıklarını bildirdi. Bu yardımların derneğin Ankara'daki merkezine gönderildiğini, oradan da Pakistan'a ulaştırıldığını anlatan Aşcı, ayni yardımlar kadar Konya'dan toplanan nakdi yardımların da Pakistan'a ulaştırıldığını bildirdi.
Bu yardımların özellikle çocuklar olmak üzere tüm afetzedelerin yaralarını sarmaya başladığını dile getiren Aşcı, kampanyanın halen devam ettiğini, yardım tutarlarının çok daha artmasını beklediklerini kaydetti. Merkezi Konya'da bulunan Dost Eli Derneği de sel felaketinden kısa bir süre sonra bölgeye yardımlarını götürmeye başladı. Dernek adına Pakistan'daki yardım çalışmalarına katılan Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Aybilek de 3 bin aileye un, yağ, pirinç, şeker, çay ve su gibi gıda maddelerinden oluşan yardım paketlerini bölgeye ulaştırdıklarını bildirdi. Yaklaşık 250 bin lirayı bulan yardımların en çok çocukların yüzünü güldürdüğünü dile getiren Aybilek, 3,5 aylık çalışma sonrasında tespit ettikleri bölgelere su kuyuları açacaklarını, hasar gören binaları onaracaklarını, ihtiyaç olan bölgelere mobil sağlık ekipleri kuracaklarını bildirdi. Öte yandan Konya Şeker Fabrikası da yaklaşık 500 tonluk şekerin bulunduğu 1 milyon lira değerindeki 25 TIR’lık yardım konvoyunu Pakistan'a gönderdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.