Pakistan’ın 68. Bağımsızlık Günü Ankara'da Kutlandı

Pakistan’ın 68. Bağımsızlık Günü Ankara'da Kutlandı

Pakistan’ın 68. Bağımsızlık Günü, Ankara’daki Pakistan Büyükelçiliği’nde kutlandı. Pakistan vatandaşları ve büyükelçilik mensuplarının hazır bulunduğu törende, Büyükelçi Muhammed Harun Şevket, Pakistan milli marşı eşliğinde...

Pakistan’ın 68. Bağımsızlık Günü, Ankara’daki Pakistan Büyükelçiliği’nde kutlandı. Pakistan vatandaşları ve büyükelçilik mensuplarının hazır bulunduğu törende, Büyükelçi Muhammed Harun Şevket, Pakistan milli marşı eşliğinde ülke bayrağını göndere çekti.

Büyükelçiliğin Çalışma Grubu öğrencileri, Pakistan Milli Marşını ve vatan şarkılarını icra etti. Büyükelçi, daha sonra Pakistan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı’dan gelen mesajları konuklara iletti. Cumhurbaşkanı Mamnoon Hussain mesajında kutlamaların ayrı bir önem taşıdığını, bu sene Pakistan halkının demokratik, huzur ve refah toplumuna geçiş yolculuğunda önemli bir yol katettiğini ifade etti. Ayrıca, devletin demokratik koşullarda kurulduğunu ve bugün de demokratik olarak seçilmiş hükümet tarafından yönetildiğini belirtti. Halktan birlik, sadakat ve disiplin ilkelerini takip etmelerini, demokrasinin sembolleri olan anayasa ve kanunları sürekli olarak korumalarını istedi.

Başbakan Muhammad Navaz Şerif ise mesajında, Muhammad Ali Jinnah’ın demokratik, ılımlı, ilerlemeci, kanunlar ile yönetilen ve her vatandaşa eşit hakların sağlandığı bir Pakistan tasavvur ettiğini belirtti. Zarb-e-Azb operasyonunun, Kuzey Veziristan’da devletin iradesini yeniden oluşturmak için verilmiş basit bir mücadele olmadığını, aksine Pakistan ruhu için verilmiş bir mücadele olduğuna işaret eden Şerif, sağlam bir kararlılık sergileyerek ve birlik örneği göstererek, ülkesindeki vatandaşlara cesur Pakistan silahlı kuvvetlerinin arkasında durmaları çağrısı yaptı.

Büyükelçi Shaukat, daha sonra Türkiye-Pakistan ikili ilişkilerinin son durumu hakkında bilgi verdi. Yeni hükümetin, Türkiye ile devam eden stratejik ortaklığı sürdürme arzusunda olduğunu belirtti. Shaukat ayrıca, Türk halkını yeni cumhurbaşkanının seçilmesi nedeni ile tebrik etti. Ve Türkiye-Pakistan ilişkilerinin Başbakan Nawaz Sharif ve seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dinamik liderliğinde yeni yükselişler göstermesini ümit ettiğini söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.