Pakistan’dan İran’a Mesaj: Aramızdaki Güvensizliği Kaldırın

Pakistan’dan İran’a Mesaj: Aramızdaki Güvensizliği Kaldırın

Pakistan, İran’dan sınırda terörizm ile savaşmak için istihbarat paylaşımı mekanizması kurularak, iki ülke arasındaki güvensizliğin kaldırılmasını istedi. Pakistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tasnim Aslam, “İstihbarat paylaşımı...

Pakistan, İran’dan sınırda terörizm ile savaşmak için istihbarat paylaşımı mekanizması kurularak, iki ülke arasındaki güvensizliğin kaldırılmasını istedi. Pakistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tasnim Aslam, “İstihbarat paylaşımı mekanizmasının kurulması, iki ülkenin de isteğidir.” açıklamasında bulundu.

Pakistan-İran sınırındaki Savaran bölgesinde, 4 İran subayının ölümü ile sonuçlanan terör saldırısının ardından Pakistan’ı kınayan İranlı polis şefi Tuğgeneral İsmail Ahmedi Mokaddam, “Pakistan’ın teröristler için bir mekân olması kabul edilemez.” açıklamasında bulunmuştu. Bu açıklamaya cevaben Aslam, Mokadam’ın suçlamalarını reddederken, “İstihbarat paylaşımı mekanizmasının kurulması iki ülke arasındaki güvensizliği kaldıracaktır.” dedi.

“ATEŞ AÇARAK PAKİSTAN’I MASAYA OTURTAMAZSINIZ”

Haftalık olağan toplantısında konuşan Aslam, Hindistan ile sınırda yaşanan çatışmalara da değindi. Aslam, “Pakistan güçlü bir ülkedir. Pakistan’a ateş açmakla masaya oturtamazsınız.” ifadeleri ile Hindistan’a mesaj verdi. Aslam ayrıca konu ile ilgili, “Keşmir sınırında, iki taraftan ölenler de bizim insanımız. Biz sivil kayıpları yaşatmamak için elimizden gelen herşeyi yapıyoruz.” dedi.

Hindistan’ın sınır ihlaline zamanında tepki verdiklerini belirten Aslam, Pakistan’ın suçlu olduğunu gösterecek hiçbir argümanı kabul etmediklerini de sözlerine ekledi.

ABD’YE KINAMA

Aslam, son 1 haftada 20’yi aşkın kişinin ölümüne sebep olan ABD İnsansız Hava Aracı (İHA) saldırıları ile ilgili “Pakistan’ın toprak bütünlüğünü ihlal eden İHA saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Pakistan, bu konudaki tavrını geçmişte belli ettiği gibi uluslararası arenada da gündeme getirdi.” açıklamasında bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.