Pakistan'daki durum sanılandan çok daha kötü

Pakistan'daki durum sanılandan çok daha kötü

Pakistan'na giderek sel felaketinin yaşandığı bölgeye giden özel bir tıp merkezinin yönetim kurulu başkanı Dr. Fatih Soydemir, yardım götüren kuruluşların el attığı kesimin ihtiyaç sahibi halkın yüzde 10 dahi olmadığını belirtti. 


Soydemir yaptığı açıklamada, üyeleri doktorlar olan Kutup Yıldızı Sağlık Gönüllüleri Derneği'nden gelen talep üzerine, Pakistan'a yapılabilecek tıbbi yardım konusunda araştırma yapmak üzere 2 gönüllüyle bu ülkeye gittiğini söyledi. 
Sel afetinden en çok etkilenen Pencap eyaletinin Multan, Muzaffergarh ve Kotaddu kentleri ve Muzaffergarh'ın Basira ilçesindeki 15 kadar köyünde bir hafta boyunca incelemelerde bulunduklarını anlatan Soydemir, ''Aralarında yaklaşık 50'şer kilometre olan nehirlerin yer yer 2 metre yükselerek birleşmesi nedeniyle binlerce küçük ve büyük göletler oluşmuş'' diye konuştu. 
''Tüm yardım kuruluşlarının el attığı kesim ihtiyaç sahibi halkın yüzde 10'u bile değil'' diyen Soydemir, ''Hızla halkın konut ihtiyacını karşılayacak faaliyetlerde bulunmak gerekiyor. Pakistan'da ölümlerin daha da trajik boyutlara ulaşmaması için daha çok yardıma ihtiyaç var. Gerekli yardım ulaşmazsa, ağırlaşan kış şartlarıyla birlikte burada her gün yüzlerce insan ölecek. En fazla yardım Türkiye'den ancak dost ve kardeş Pakistan halkı için daha fazla yardım yapmamız gerekiyor'' dedi. 
Fatih Soydemir, toplanacak para yardımlarıyla, Pakistan'dan ilaç, un, şeker, yağ gibi gıda maddeleri satın alınıp dağıtılması gerektiğini, sağlık kuruluşlarının kaynak israfının önlenmesi için bölgede işbirliği yapması, bölgeye özellikle çocuk doktorlarının gönderilmesinin şart olduğunu vurguladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.