Pakistan’da Abd'nin Hava Saldırıları Sürüyor: 15 Ölü 11 Yaralı

Pakistan’da Abd'nin Hava Saldırıları Sürüyor: 15 Ölü 11 Yaralı

Pakistan'ın Kuze bölgesi ABD insansız hava uçakları (İHA) tarafından füze yağmuruna tutuluyor. Bölgeye, ABD İHA'ları tarafından son 24 saatte 3 kez saldırı düzenlendi. Taliban komutanı Habib’in hedef alındığı kaydedilen saldırıda,...

Pakistan'ın Kuze bölgesi ABD insansız hava uçakları (İHA) tarafından füze yağmuruna tutuluyor. Bölgeye, ABD İHA'ları tarafından son 24 saatte 3 kez saldırı düzenlendi. Taliban komutanı Habib’in hedef alındığı kaydedilen saldırıda, militan olduğundan şüphe edilen 15 kişi öldürülürken, 11 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Şaval bölgesine düzenlenen ilk saldırıda, 5 kişinin öldürüldüğü, ikinci saldırıda 3, bugün öğlen saatlerinde gerçekleştirilen son saldırıda ise 7 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

ABD İHA’ları tarafından fırlatılan füzelerin, Afganistan sınırındaki Mangroti bölgesinde bulunan bir grubu hedef aldığı ifade edilirken, grubun militanların geçişinin sağlandığı iddia edilen transit bölgede görüldüğü aktarıldı. Öğle saatlerinde gerçekleştirilen son saldırıda ise bir evin ve bir aracın hedef alındığı kaydedildi.

Saldırı sonucu hayatını kaybeden insan sayısı kaynaklara göre değişiklik gösterirken, hedefteki Taliban komutanının akıbeti bilinmiyor.

Bölgede, Pakistan ordusunun başlattığı kapsamlı operasyon sürerken, ABD saldırısının operasyon ile ilişkisi merak ediliyor. ABD’nin yürüttüğü bu kanlı saldırılara, Pakistan halkının yüzde 66’sı karşı çıkıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.