Pakistan unutulmadı

Pakistan unutulmadı

Türk Kızılayı son 5 yıldır olduğu gibi bu yıl da ‘Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası’ ile yüz binlerce ihtiyaç sahibi aileye yardım ulaştırmayı planlıyor. Her bir hissenin yarısı Pakistan’a gönderilecek

 Kızılay Derneği Konya Şube Başkanı Kemal Gödeneli, kurban bedelinin bu yıl 410 TL olarak belirlendiğini söyledi. Bağışta bulanacaklara 4 taksit imkanı sağlayacaklarını kaydeden Gödeneli, “Vatandaşlar 168 ücretsiz Kızılay çağrı ve bağış hattından, tüm bankalardan ortak Kızılay bağış hesabından, www.kizilay .org.tr adresinden ya da Türk Kızılayı’nın ülke genelindeki 750’yi aşkın şubesinden makbuz karşılığı bağışta bulunabilecek. Bir kurban bedeli 410YTL/ 280 USD /210 Euro olarak belirlendi. Bağışta bulunacak kişiler kredi kartına 4 taksit yaptırarak bağışta bulunabilecek.”dedi.
NOTER HUZURUNDA KURBAN KESİMİ
Kampanya çerçevesinde geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türk Kızılayı’nın bağışlanacak kurbanlar, dini vecibelere uygun ve hijyenik koşullarda kesilerek, ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca konserve olarak ulaştıracağına vurgu yapan Kemal Gödeneli, 
“2006 yılında başlattığı Kurban Kampanyası ile bir ilke imza atan ve vatandaşların kendisine vekalet yolu ile bağışladığı kurbanları Et- Balık Kombinalarında hijyenik koşullarda dini usullere uygun kestirerek kavurma haline getiren Türk Kızılayı, bu yılki kampanyada da geçen yılki kampanyada  da olduğu gibi kurban bağışlarının kredi kartına taksit uygulamasını gerçekleştirecektir.  2009 yılında kendisine vekaleti verilen kurbanların etlerinden elde edilen kavurmalarla yüz binlerce kişiye yardım ulaştıran Türk Kızılayı bu yıl da milyonlarca kişiye yardım ulaştırmayı planlamaktadır.”ifadelerini kullandı. Gödeneli, bu yıl düzenlenecek kampanyanın en önemli özelliğinin ise vekâleti alınacak her bir hisseden elde edilecek kurban etinin yarısının ‘kardeş Payı’ sloganıyla Ağustos ayında büyük bir sel felaketi yaşayan dost ve kardeş ülke Pakistan’daki afetzedelere gönderilmesi olduğunu kaydetti. Gödeneli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilindiği üzere ülke tarihinin en büyük sel felaketini yaşayan Pakistan’daki sel felaketinde 1.9 milyon ev hasar görmüş ve yaklaşık 20 milyon kişi sellerden etkilenmişti. Türkiye’de kesilecek ve EBK tesislerinde konserve haline getirilecek kurban etlerinin yarısı Pakistan’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.  Böylece Pakistanlı afetzedelerin Kurban Bayramı’nda yüzlerinin bir nebze olsun gülmesi hedeflenmektedir.”
KANLI GÖRÜNTÜLERİN ÖNÜNE GEÇİLECEK
Her Kurban Bayramı’nda yaşanan sokakların kana bulanmasını önlemek amacıyla Türk Kızılayı’nın Kurban Taahhüdünde bulunacağını açıklayan Türk Kızılay Derneği Konya Şube Başkanı Kemal Gödeneli, sokaklarda yaşanan travmatik görüntülerin önüne geçmeye çalışacaklarını dile getirdi. Gödeneli, “Türk Kızılayı Kurban Taahhüdünde bulunmaktadır.  Buna göre; Türk Kızılayı’na bağışlanacak kurbanlar, veterinerler tarafından tek tek seçilerek ve hijyenik koşullarda, sertifikalı kasaplar tarafından Et-Balık Kurumu kombinalarında, din görevlikleri tarafından duaları yaptırılarak kesilecektir. Tüm bu işlemler kombinalarında, din görevleri tarafından duaları yapılarak kesilecektir. Tüm bu işlemler noterler huzurunda gerçekleştirilip tasdik edildikten sonra, Et-Balık Kurumu tarafından kavurma yapılarak, 800 gramlık kutulara konularak yıl içerisinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaktır. Kampanya bu yönleriyle en geniş kapsamlı kurban kampanyası olacaktır.”değerlendirmesinde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.