Pakistan Savunma Bakanından Hindistan’a Gözdağı

Pakistan Savunma Bakanından Hindistan’a Gözdağı

Pakistan ile Hindistan sınırında 4 gündür devam eden çatışmalar sebebi ile İslamabad ve Yeni Delhi arasında soğuk rüzgarlar esiyor. Pakistan Savunma Bakanı Havaja Asıf, yayınladığı bildiride, Hindistan’ın saldırılarına cevap verebilecek...

Pakistan ile Hindistan sınırında 4 gündür devam eden çatışmalar sebebi ile İslamabad ve Yeni Delhi arasında soğuk rüzgarlar esiyor. Pakistan Savunma Bakanı Havaja Asıf, yayınladığı bildiride, Hindistan’ın saldırılarına cevap verebilecek kapasitede olduklarını söyledi.

Asıf, ''Biz nükleer silaha sahip iki ülke arasındaki gerilimin tırmanmasını istemiyoruz. Ancak Hindistan sorumluluklarını bilmeli ve ona göre davranmalıdır.'' ifadeleri ile komşu ülkeyi tehdit etti.

Asıf, Hintli mevkidaşının Pakistan’ı tehdit eden bir bildiri yayınlamasına cevaben karşı bir bildiri yayınladı. Asıf, ''Pakistan, Hindistan'ın saldırılarına cevap verebilecek güçtedir.'' dedi.

Hintli Bakan Arun Jaitley yayınladığı bildiride, "Eğer Pakistan, bu saldırgan tutumuna devam ederse Hindistan onlara altından kalkamayacak bir bedel ödetecektir." ifadelerini kullanmıştı.

İki ülke arasında 4 gündür devam eden sınır çatışmalarında, Hindistan tarafından 5 kişi ölürken, Pakistan tarafından ise 13 kişi hayatını kaybetti. 18 sivilin öldüğü çatışmalar sebebi ile sınır bölgesinde yaşayan yaklaşık 30 bin insan, evlerini terk etmek zorunda kaldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.