Pakistan: Ordumuz Hindistan’a Karşı Koymak İçin Tamamen Hazır

Pakistan: Ordumuz Hindistan’a Karşı Koymak İçin Tamamen Hazır

Pakistan Dışişleri Bakanı Sertaj Aziz, Pakistan ile Hindistan sınırında bulunan kontrol noktasında yaşanan sıcak çatışmalar sebebi ile komşu ülkeye mesaj gönderdi.Aziz, Pakistan ordusunun Hindistan’ın saldırılarının üstesinden gelmek...

Pakistan Dışişleri Bakanı Sertaj Aziz, Pakistan ile Hindistan sınırında bulunan kontrol noktasında yaşanan sıcak çatışmalar sebebi ile komşu ülkeye mesaj gönderdi.

Aziz, Pakistan ordusunun Hindistan’ın saldırılarının üstesinden gelmek için tam olarak hazır olduğunu söyledi.

Dışişleri Senato Daimi Komitesi toplantısında konuşan Aziz, Hindistan kanadından sürekli dostluk ve barış için Keşmir meselesinin çözülmesi gerektiği yönünde mesajlar geldiğini söylerken, "Biz İnsan Hakları Komitesi ile Hindistan’ın sebepsiz yere başlattığı sivil kayıplara sebebiyet veren saldırılarını görüştük. Pakistan ordusu Hindistan saldırılarının üstesinden gelmek için tamamı ile hazır durumda.’’ dedi.

Son bir ayda Kontrol Noktası olarak adlandırılan bölgede gerçekleşen sınır çatışmalarında, Hindistan tarafından 5 kişi ölürken, Pakistan tarafından ise 13 kişi hayatını kaybetti. 18 sivilin öldüğü çatışmalar sebebi ile sınır bölgesinde yaşayan 10 binlerce insan, evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Öte yandan ‘’Keşmir Kara Gün’’ olarak adlandırılan bugünde İngiltere’nin başkenti Londra'da binlerce kişi yürüyüş düzenlerken, gösteriye 2007 yılında suikast sonucu hayatını kaybeden Benazır Butto’nun oğlu, Pakistan Halk Partisi genel başkanı Bilavel Butto ve önemli politikacılar katıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.