Pakistan İle Hindistan Arasında Ateşkes Temasları Kuruluyor

Pakistan İle Hindistan Arasında Ateşkes Temasları Kuruluyor

Geçtiğimiz hafta Pakistan ve Hindistan sınırında 9 gün devam eden ve 18 sivilin ölümüne sebep olan çatışmayı, iki ülke askeri yetkilileri bugün masaya yatırmak için adım attı.Üst düzey bir Pakistanlı askeri yetkilinin yerel basına verdiği...

Geçtiğimiz hafta Pakistan ve Hindistan sınırında 9 gün devam eden ve 18 sivilin ölümüne sebep olan çatışmayı, iki ülke askeri yetkilileri bugün masaya yatırmak için adım attı.

Üst düzey bir Pakistanlı askeri yetkilinin yerel basına verdiği bilgide, 'Kontrol Çizgisi' olarak adlandıran bölgedeki anlaşmazlığın son bulması için yetkililerin kontağa geçtiği bildirildi.

Bu gelişme, Asya’nın 'Berlin Duvarı' olarak bilinen Kontrol Çizgisinde ateşkesin sağlanacağı şeklinde yorumlandı.

Pakistan ordusunun resmi yetkilileri bir çok sivilin öldüğü sınırdaki çatışmayı Hindistan tarafının sebepsiz başlattığını ve sınır bölgelerinde yaşan insanlar için duyulan endişeyi Hintli mevkidaşlarına ilettikleri kaydedildi.

İki ülke arasında ağır silahların kullanıldığı çatışmalarında, Hindistan tarafından 5 kişi ölürken, Pakistan tarafından ise 13 kişi hayatını kaybetti. 100’e yakın sivilin yaralandığı çatışmalar sebebi ile sınır bölgesinde yaşayan yaklaşık on binlerce insan, evlerini terk etmek zorunda kaldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.